DOLAR
32,3753
EURO
35,0108
ALTIN
2.325,32
BIST
9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

22 YILINDA ORMAN KÖYLERİNE 3.5 MİLYON LİRA DESTEK VERİLDİ

22 YILINDA ORMAN KÖYLERİNE 3.5 MİLYON LİRA DESTEK VERİLDİ
31.12.2022 00:14 | Son Güncellenme: 31.12.2022 00:15
288
A+
A-

Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü, 2022 yılı içerisinde Orköy Projeleri kapsamında 9 Orman köyünde ikamet eden vatandaşlara toplamda 3.500.000,00 ( Üç Milyon Beş Yüz bin ) TL tutarında süt sığırcılığı, süt koyunculuğu ve fenni arıcılık kredi desteği verildiğini söyledi.

Bingöl’de hayvancılığın gelişmesi adına kurumlarının her yıl olduğu gibi bu yılda gerçekleştirdikleri desteklere ilişkin açıklamalarda bulunan Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü, 2022 yılı içerisinde Orköy Projeleri kapsamında 9 Orman köyünde ikamet eden vatandaşlara toplamda 3.5 Milyon TL tutarında süt sığırcılığı, süt koyunculuğu ve fenni arıcılık kredi desteği verildiğini söyledi. Orman İşletme Müdürü Börü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ‘’Sütaş İlimize yapacağı yatırımlardan dolayı Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü olarak hayvancılığı geliştirmek için verdiğimiz kredilerde ağırlığı süt sığırcılığı ve süt koyunculuğuna verdik Bunun haricinde yaptığımız mera rehabilitasyonları, ahır yapımları, gölgelik yapımları, süt sağım makinaları ve hayvan içme suyu sıvat desteklemelerimizle İlimizde hayvancılığın gelişmesi için katkı sunmaktayız’’ dedi.

ARICILIKTA ÖNEMLİ DESTEKLEMELER

binguven-bal2

Bingöl’de arıcılığın gelişmesi noktasında ciddi çalışmalar gerçekleştiren Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü, daha önce Arıcılık Sertifikası olmayan üreticilere arıcılık eğitim kursları açarak sertifika almalarını sağlamış ve akabinde eğitim sonunda sertifika alan arıcılara arı kovanı dağıtımı yapılarak destek verilmişti. Gerçekleşen desteklemelere ilişkin açıklamada bulunan Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü, “Bingöl İli için arıcılık önemli bir sektör haline gelmiş ve her geçen yıl arıcılık faaliyetleri yapan kişi sayısı, kovan sayısı ve kovan başına elde edilen bal miktarlarında artışlar gözlemlenmektedir. Bu yönüyle de aile ekonomisi için asıl veya yan gelir kaynağı olarak da üreticilere büyük bir destek sağlanmaktadır. Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında bugüne kadar 764 üreticiye toplamda 7Bin 640 adet arı kovanı dağıtımı yapılmıştır. Arıcılarımıza her yıl olduğu gibi bu yılda fenni arıcılık kredi desteği imkanı sağladık”.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.