DOLAR
32,3697
EURO
34,9616
ALTIN
2.325,62
BIST
9.075,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BİNGÖL’ÜN YÖRESEL LEZZETLERİ ÜSKÜDAR’DA SERGİLENECEK…

BİNGÖL’ÜN YÖRESEL LEZZETLERİ ÜSKÜDAR’DA SERGİLENECEK…
14.10.2022 12:33 | Son Güncellenme: 14.10.2022 13:44
380
A+
A-

Üsküdar’da düzenlenecek ‘Yöresel Lezzetler Üsküdar’da Buluşuyor’ etkinliğinde İstanbul’da faaliyet gösteren Bingöl, il, ilçe ve köy dernekleri de destek verecek. “Bingöl Dernekler Platformu” adıyla bir araya gelen dernek yöneticileri, etkinlikte yer alacak ürünlerden elde edilecek gelirin öğrencilere burs olarak verilmesini kararlaştırdı.

*****

İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Bingöl il, ilçe ve köy derneklerinin WhatsApp grubu ile başlayan dayanışması, geçen hafta pazar günü Adaklı Karaçubuk (Dımlag) Köyü Derneği’nde yapılan istişare toplantısı ile ileri bir aşamaya taşındı. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Üsküdar’da düzenlenecek “Yöresel Lezzetler Üsküdar’da Buluşuyor” etkinliğinde yerlerini alarak, elde edilecek geliri de öğrencilere burs olarak vermeyi kararlaştırdı.

binguven-bal2

TÜM GELİR, ÖĞRENCİLERE BURS OLARAK DAĞITILACAK

Bingöl’ün lezzetlerinin tanıtılmasının yanı sıra üniversite öğrencilerine yönelik destek ve tanıtım organizasyonunun tarih ve programı belirlendi.

Kiğı Çiçektepe Dernek Başkanı ve aynı zamanda Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Asım Özaltın ile beraber Üsküdar Belediye Başkan Hilmi Türkmen ve Kaymakam Adem Yazıcı’yı ziyaret eden Bingöl Tanıtım Derneği Başkanı Galip Akengin, 26-30 Ekim tarihlerinde Harem’de düzenlenecek “Yöresel Lezzetler Üsküdar’da Buluşuyor” tanıtım günlerinde stand yerlerini alacaklarını belirtti.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Akengin, “Kiğı İlçemiz ile kardeş olan Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen ağabeyimizi ve Kaymakamımızı ziyaret ettik. Kiğı ilçemize kazandırdığı çok amaçlı belediye hizmet binasının yanında tüm bölgenin gönlünü kazanan Hilmi Türkmen başkanımıza ilimize olan ilgisi ve duyarlılığından dolayı teşekkür ettik. Tanıtım günlerinde standımızda satılacak olan tüm ürünlerin üniversitede eğitimlerini devam ettiren öğrencilere burs olarak vereceğimizi söyledik” diye onuştu.

TÜRKMEN: TEBRİK EDİYORUM

Görüşmede Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tanıtım günlerinde elde edilecek tüm gelirin öğrencilere burs olarak dağıtılacağını duyunca, “Sizi tebrik ediyorum, bu harika bir haberdir. Bizde size elimizden gelen her konuda destek olacağız” dedi.

26-30 Ekim tarihleri arasında Üsküdar ilçesinde 32 ilin katılacağı “Yöresel Lezzetler Üsküdar’da buluşuyor” tanıtım günlerinde; dünyanın en iyi balı kabul edilen ‘Bingöl balının da yer alacağı organizasyonda, Bingöl’e özgü diğer lezzetler de sunulacak.

Organizasyonda gönüllü olarak yer alacak dernek temsilcilerinin istişare ile belirleneceği toplantı, 16 Ekim Pazar günü Sancaktepe’de bulunan Sudüğünü (Şirnan) Derneği’nde yapılacak.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.