DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bingöl de Spor Bilimleri Fakültesi açılıyor!

Bingöl de Spor Bilimleri Fakültesi açılıyor!
27.06.2021 21:20
578
A+
A-

Bingöl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi talebi YÖK tarafından onaylandı.

Bingöl Üniversitesi 9. fakültesine kavuştu. Bingöl Üniversitesi tarafından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi talebi YÖK tarafından onaylanarak Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Resmi Gazetede yayımlandı. 2008-2009 akademik yılında Ziraat Fakültesi ile öğrenim hayatına başlayan Bingöl Üniversitesi, geçen 13 yılda hızlı bir büyüme kaydederek, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi ile 9’uncu fakültesine de kavuşmuş oldu.

  1. Fakültemizin kurulmasının Bingöl Üniversitesi ve Bingöl için çok önemli bir kazanım olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Spor Bilimleri Fakültesi’nin Bingöl’e ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu. Rektör Çapak, ‘‘Spor Bilimleri Fakültesi ile Üniversitemiz daha güçlü ve daha güncel bilgiler ışığında akademik öğrenimini çağın gereklerine uygun şekilde sürdürmeye devam edecek. Spor Bilimleri Fakültemizin kurulmasında emeği geçen başta YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.

Bünyesinde İslami İlimler Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile beraber 8 fakülte bulunduran Bingöl Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi’nin kurulması ile fakülte sayısı 9’a çıktı.

binguven-bal2

8 ÜNİVERSİTEYE 10 YENİ FAKÜLTE KURULDU

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 8 üniversiteye 10 yeni fakülte kuruldu. 6 üniversitedeki 4 yüksekokul ile 5 fakülte ise kapatıldı. Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine Diş Hekimliği Fakültesi, Fenerbahçe Üniversitesine Eczacılık Fakültesi, Bayburt Üniversitesine Spor Bilimleri Fakültesi, Bingöl Üniversitesine Spor Bilimleri Fakültesi, Işık Üniversitesine Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesine Uygulamalı Bilimler Fakültesi, İstinye Üniversitesine Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine Spor Bilimleri Fakültesi kuruldu. Kararla birlikte, Bayburt Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu, Bingöl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Işık Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Fen- Edebiyat Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, İstinye Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Fen- Edebiyat Fakültesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu kapandı. Işık Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Güzel Sanatlar Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ise Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi adı altında birleştirildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Arnavutluk Cumhuriyeti’nde akademik birim kuruldu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.