Sancak Belediye Başkanı Nusret Koçin, Belediye binasının üst katını Tekstil Atölyesine çevirerek 100 kişiye istihdam sağladı
VİDEOYU İZLEDİKTEN SONRA Galip AKENGİN – DİJİTAL BİNGÖL REHBERİ YouTube KANALIMA ABONE OLMAYI UNUTMAYALIM!….
LC Waikiki’nin Çocuk Montları Sancak’ta Dikiliyor
Bingöl’de Gençlik Spor Bakanlığı, Kalkınma Ajansı ve İŞKUR destekli tekstil sektörü İl genelinde canlanırken, özellikle genç kızlar ve evine ek gelir sağlamak isteye kadınların umudu oldu.
Bingöl merkez dışında, Solhan, Genç, Karlıova’dan sonra Sancak beldesinde 100 kişilik tekstil atölyesi kuruldu ve çocuk montlarının dikimine başlandı.
BELEDİYE, ÇOK AMAÇLI TESİSİNİ ATÖLYEYE ÇEVİRDİ
Sancak Belediye başkanı Nusret Koçin, Belediye binasının üst katında çok amaçlı kullandığı konferans salonunu, geçici olarak tekstil atölyesine çevirerek, işsizlere istihdam sağlamış oldu.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Koçin, “Bingöl ve bazı ilçelerde Tekstil kent kurulduktan sonra işe olan ilgiye baktık, istihdam oranına baktık, beldemizin işsiz kadınlarını düşündüm, yer sorunumuz vardı. Belediye meclis üyelerimizle görüştük, memleketimizin en büyük sorunu işsizliktir. Bu konuda fedakârlık gerekiyordu, bize de düşen buydu. Konuyu Milletvekillerimiz ve Valimiz ile konuştuk, bu konuda çok destek oldular sağ olsunlar”.
Gençlik Spor Bakanlığı ve Kalkınma Ajansı destekli istihdam amaçlı tüm ilçelerde tekstilkent kurulmasına karar verildi. Bizim de talebimiz oldu, onaylandı. Tekstil kent kararı verildikten sonra ara eleman sorununun giderilmesi için işletmeci aradık. Sağ olsun, bölgemizin insanı olmasından dolayı bu konuda Bingöl’de iki noktada faaliyet yürüten İsmet Bey ile görüştük.
Belediye binasının üst katını çok amaçlı salon ve sosyal tesis alanı olarak kullanırken vatandaşlarımızın lehine olacak şekilde boşaltarak geçici olarak tahsis ettik.
“ÖNCE İNSAN, ÖNCE İSTİHDAM DEDİK”
Belediyemizin rahatını değil, insanımızı düşündüğümüz için bu sosyal tesisimizi kullandık. İyide oldu. İlk etapta yaklaşık 60-70 personel ile başlayıp şu anda 100 kişi ile ful şekilde çalışmaktalar. Bizler bir süre rahatsız da olsak, şikâyetçi olmayacağız, biz belediye makamında misafirlerimizle otururken atölyeden sesler geliyor, ama rahatsız değiliz. Çünkü önce insan, önce istihdam sağladığımız için şikâyetçi değil, mutluyuz”.
FABRİKANIN TEMELİ ATILDI
Koçin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü. “Beldemizde 240 metrekarelik tekstil fabrikamızın ihalesi yapıldı ve temeli atıldı. Yaz sezonunda tekstil fabrikasında ortalama 200 kişiye istihdam sağlanacaktır. Bu sayede birçok genç kızımız, kardeşimiz, meslek sahibi olacaktır.
Bu hizmeti getirmeye sebep olan siyasilerimize, kurum amirlerimize, bu atölyeyi kurmada başta endişe etmesine rağmen inanan ve başlayıp hâlihazırda memnun olan işletmeci İsmet beyin ekibine ve bizim sesimiz olan haberci 12 gazetesine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
“ÇALIŞANLAR, İŞİ ÇOK ÇABUK KAVRADI”
İşletmeci İsmet Tüker, “Bizim başta endişelerim vardı, acaba bu işi Sancak’ta yapmak mümkün mü? Başkan hep beni aradı, hep kaçıp kardeşimi yollayıp üstüne atmaya çalıştım, olur mu olmaz mı diye. Başkanın ısrarı ile en azından ona karşı mahcup olmayayım diye geldik baktık, hazırlık için 25 makine koyduk. Sonra başkanın dediği gibi burada bir etüt yapalım dedik, iş başvuru alımları için duyuru yapıldı. Yaklaşık 150’nin üzerinde başvuru oldu. Hemen çalışmaya başladık ve şu an ilk defa makine gören, tekstil sektöründe hiç çalışmamış genç kızlar, çok çabuk kavradılar ve becerikli gördüm. Buda bizi mutlu etti.
Bizim iş sorunumuz yok, sağ olsun başkanımız çok büyük fedakârlık yaptı, yemekhane yoktu, spor salonunu boşaltıp yemekhane yaptık.
Kesimhane ve ütü paketleme için yer sorununu çözünce çalışan sayısını 130 kişiye çıkarabiliriz.
Herhangi bir sıkıntımız olmadı, kalite konusunda kesinlikle çok memnunuz. Bu işi çok kez yaptım, Niğde-Aksaray’da 250 çalışanım vardı. Bingöl’de eleman yetiştirdim ama Sancak kadar hızlı yetiştiremedik. İşin gerçeği, ben 2 ay kendi cebimden ödeyeceğimi düşünüyordum ama çalışan kardeşlerimiz çok hamarat çıktı.
“HEDEFİMİZ YEDİYÜZ KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAMAKTIR”
Tüker, “Şu anda Bingöl’de iki noktada ve Sancak ile beraber yaklaşık 450-500 kişi arasında çalışan var, hedefimiz 2022 Temmuz ayına doğru Adaklı’da faaliyete geçtikten sonra 700 kişiye çıkarmaktır.
Biz burada zor işi seçtik, 5 ile 6 yaş arası çocuk montu yapmak, herkesin harcı değildir. İşçiliği zor olan bir iştir. Bu yüzden sıkıntılı bir üründür. LC Waikiki bunun yüzde 37’sini Türkiye’de üretiyor, yüzde 63’ünü ithal alıyordu. Ve şu anda biz bu durumu yüzde 90’a çıkarıyoruz. Türkiye’de yüzde 92 oranında mont üretiliyor. Yüzde sekizi şu an ithal ediliyor. Bu proje sadece bizimle değil, LC Waikiki tarafından yürütülen bir projedir. İnşallah hedefimiz Bingöl’de bu üretimi yüzde 100’e çıkarmaktır”.