DOLAR
32,3745
EURO
35,0121
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Aydemir, Solhan Deprem konutlarını meclise taşıdı

Aydemir, Solhan Deprem konutlarını meclise taşıdı

Aydemir, Solhan Deprem konutlarını meclise taşıdı
22.03.2021 20:30
713
A+
A-
Aydemir, Solhan Deprem konutlarını meclise taşıdı
HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Solhan’ın Yeşilova Mahallesinde 1995 yılında yapılan afet konutlarının tapularının çıkarılmadığı iddialarının olduğunu belirterek, konu ile ilgili meclise soru önergesi verdi.

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Solhan İlçesi sorunları ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına soru önergesi verdi.

Aydemir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılması talebiyle meclise sunduğu önergede, “Bingöl’ün Solhan İlçesi Yeşilova Mahallesinde 1995 yılında yapılan afet konutlarının tapularının halen çıkarılmadığı ve hak sahiplerine verilmediği iddia edilmektedir. Hak sahiplerinin defalarca dilekçelerle müracaat etmelerine rağmen henüz somut bir adım atılmamıştır.

Bu bağlamda; 1995 yılında yapılan konutların tapularının verilmemesinin bir gerekçesi var mıdır? Tapular hak sahiplerine verilecek mi?” diye sordu.

ÇOCUK PARKI TALEBİ

binguven-bal2

Aydemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması talebiyle meclise sunduğu önergede ise, vatandaşların çocuk oyun alanları taleplerini dile getirdi. Aydemir, “Solhan ilçesinde bulunan; Yeşilova, Boğlan, Yenimahalle ve Halimepınar Mahallelerinde yaşayan yurttaşlarımızın ortak talepleri olan çocuk oyun parkları, çocuk oyun alanlarının belediye tarafından programa alınmadığı ifade edilmektedir. Bu mahallelerin oyun parklarına ihtiyaç duydukları yine talepler arasında yer almaktadır. Ayrıca Halimepınar Mahallesi yamacında bulunan kayalıkların ciddi can güvenliği tehdidi oluşturulduğu dile getirilmektedir. Önlem alınmaması durumunda yaralanma ve can kayıplarına sebebiyet verebilir.

Bu bağlamda; bahsi geçen mahalleler ile ilgili Belediyenin çocuk parkı projesi var mıdır? Halimepınar Mahallesinde bulunan yamacın üzerindeki kayalıkların yarattığı tehlikeli durum gündeme alınıp önlem alınacak mı?” ifadelerine yer verdi.

ŞEHİRLERARASI YOLDA ÖNLEM ALINMALI

Aydemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından cevaplandırılması talebiyle meclise sunduğu önergede ise, şu ifadelere yer verdi: “Solhan İlçesinde bulunan Boğlan Mahallesinde, şehirlerarası yolun bu mahalleden geçiyor olması büyük sorun haline gelmiştir. Yolun trafik kazalarına ve hayvanların ölümlerine sebebiyet verdiği iddiasında bulunan mahalle sakinleri bakanlığınız tarafından bir çözüm beklemektedir. Yine Yenimahalle ve tüm ilçenin ciddi sorunlarından olan internet altyapısı ve kazılan yerlerin onarımı konusundaki çözümsüzlükler devam etmektedir. İnternet altyapısı olmadığı için eğitimden maruz kalan öğrenciler, eğitim mağduriyeti yaşamaktadırlar.

Bu bağlamda; Bakanlığınızın, Boğlan Mahallesin de bulunan ve güvenli olmayan yol ile ilgili bir çalışması olacak mı? İnternet altyapısı olmayan mahalleler ile ilgili bir çalışmanız olacak mı?”

rodi
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.