DOLAR
32,3049
EURO
35,2024
ALTIN
2.230,89
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C

ADAKLI’LI ÖĞRENCİLER ŞİİRLERİYLE MEST ETTİ

ADAKLI’LI ÖĞRENCİLER ŞİİRLERİYLE MEST ETTİ
04.04.2022 00:43 | Son Güncellenme: 04.04.2022 00:52
451
A+
A-


Değerler eğitimi kapsamında Adaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı “Yedi Güzel Adam Şiir Dinletisi” programında şiir okuyan öğrenciler, katılımcıları mest etti.

Adaklı Belediye başkanı Zeki Işık, Bingöl İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Haluk Çakan, Eğitim Bir Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava ve öğrenci velilerinin katılımlarıyla gerçekleşen programda, “Yedi Güzel Adam şiir dinletisi” coşkulu geçti.

“DEĞERLER EĞİTİMİ TEMELDİR”

binguven-bal2

Progrmda açılış konuşması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emra Ecin, değerler eğitiminin temel olduğunu vurguladı.

Ecin: “Değerler eğitimi Milli Eğitim Temel Kanununda geçen ‘beden, ahlak, zihin, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek diye tanımlanmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığımız da bu kanunun çerçevesinde eğitim öğretim yılı içerisinde belli değerlerleri öğrencilere kazandırmak ve öğrencileri bütüncül olarak geliştirmek amacıyla aylık belli değerler kapsamında çalışma yapılmasını öngörmektedir.

Mart ayının değeri Yedi Güzel Adam olarak belirlenmiş olup okullarımız bu alanda güzel ve kapsamlı bir şiir dinletisi planlamıştır.

Yedi Güzel Adam Ali Kutlay, Alâeddin Özdenören Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Mehmet Akif İnan, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, gibi özelikle edebiyat alanında eserler vermiş yedi edebiyatçı ve fikir adamlarıdır. Yedi Güzel Adam milli ve manevi değerlere sahip çıkışları ve bu alanda verdikleri mücadelerle tanınmaktadırlar.

Değerler, toplumları ayaktan tutan manevi iskelettir. Günümüzde yaşanan birçok olay gösteriyor ki değerler olmadan huzur ve düzen bozulur, toplumlar da zamanla yok olmaya mahkûm olurlar.

Teknoloji çağı olarak nitelendirdiğimiz bu çağı aynı zamanda değerlere en çok ihtiyaç duyulan çağ olarak ta nitelendirebiliriz. Batılı medeniyeti dediğimiz kendinden başka hiç kimseyi tanımayan, kendi çıkarları için ülkelere saldıran, şehirleri bombalayan, insanları toplanma kamplarına mahkûm eden, Aylan bebek gibi denizlerin kıyıya vurduğu cansız bedenlerin sorumlularına ancak milli ve manevi değerler sahip çıkarak karşı durabiliriz.

Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir cümlesinde yatan inancın, Sefere giden ordunun yol güzergâhında bulunan yeni yavrulamış hayvan zarar göremesin diye yol güzergâhını değiştiren iradenin, bir elin verdiğini diğeri görmesin diyen ahlakın varisleri olarak üzerimize düşen en büyük yük bu değerleri nesillerimize aktarmak alacaktır” dedi.

Oldukça güzel bir ortamda sahneye çıkan öğrencilerin bir birinden güzel şiirleriyle, ezberleriyle, mimikleri ve duruşlarıyla büyük alkış aldılar.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.