22 İLDEN 60 GAZETECİ BİR ARAYA GELDİ
22 İLDEN 60 GAZETECİ BİR ARAYA GELDİ
Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile İstanbul’da düzenlediği ‘Kültür ve Sanat Gazeteciliği seminerine 22 ilden 60 gazeteci bir araya geldi.
Bingöl’den Gazetemizin yazı işleri müdürü Galip Akengin’nin katıldığı programın açılış konuşmasında AYGAD başkanı Ahmet Işıkdağ, 14 Haziran’da Bingöl de meydana gelen 5,7 şiddetindeki depremde evleri hasar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak sözlerine başladı.
4 GÜNLÜK SEMİNER VERİMLİ GEÇTİ
Işıkdağ, “Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar ve vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yine Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan, kısa sürede dünyaya yayılıp ülkemizde de görülen ve Pandemi ilan edilen covid-19 ile mücadele de en başarılı ülkeler sıralamasının üst basamaklarında Ülkemiz yer almaktadır. Virüs, başta insan sağlığı ve ekonomiye verdiği tahribatla birçok ülkeyi çıkmaza sürüklemiştir. Ancak Başta Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, Sağlık Bilim Kurulumuz, Sağlık çalışanlarımız ve tüm ilgililerin üstün gayretleri neticesinde bu virüsten enaz hasarla kurtulmamızı sağlamaya çalışmaları takdire şayandır. Son verilere baktığımızda çalışmaların ve gayretlerin ne derece ciddi ve önemli icra edildiğini görebiliyoruz.
Bu azimli çalışmalarından dolayı Başta Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın belirlenen kurallara riayet etmeleri kendi ve sevenleri açısından önem arz eder. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlere rahmet, hasta olanlara acil şifalar diliyorum. Maalesef son birkaç gündür vakalarda artış görülüyor. Belirlenen kurallara uyum sağlarsak, virüsü hem bedenimizden hem ülkemizden def edeceğimize inanıyorum” diye konuştu. Işıkdağ: Amacımız Kültür ve Sanat Alanında Yapılan Çalışmaları Topluma Doğru Aktarmak “Tarih boyunca çok farklı kültürlerle iletişim kurarak zenginleşen büyük bir medeniyetin mirasçısı olan milletimizin, bu olağanüstü kültürel birikimini doğru ve etkin bir biçimde kullanması konusunda biz basın mensuplarına da önemli görevler düşmektedir” diyen Işıkdağ, “Bu olağanüstü kültürel mirasımızın gelecek nesillere hakkıyla aktarılabilmesi adına, öncelikle üstesinden gelmemiz gereken bilgi, kavrama, analiz ve sentez basamaklarını doğru adımlarla çıkabilmemiz için pusulaya ihtiyacımız var. Bu pusulanın gösterdiği yönü doğru tayin edip yorumlamak da biz basın mensuplarının temel görevlerinden biridir. Bu kapsamda AYGAD Başkanlığı görevini üstlendiğim günden bu güne gerek şahsım gerek yönetim kurulu üyelerim ile basın mensuplarının nitelik ve eğitim alanında layık oldukları noktaya ulaşabilmeleri için önemli çalışmalara imza attık. Bu programımız da yine bu çalışmalarımızı taçlandıracak nitelikte kapsam ve değere sahiptir. Kültür Sanat Gazeteciliği Eğitim programımızın amacından da kısaca bahsetmek isterim.
Eğitimimizin amacı; hükümetimizin ve yerel yönetimlerin kültür ve sanat alanında yapmış oldukları çalışmalarını toplumumuza doğru ve layıkıyla aktaracak olan basın mensuplarımızın bu alanda yeterli donanıma sahip, bilgi birikimi, gözlem ve yorumlayabilme kabiliyeti ile birlikte liyakati de elden bırakmadan çok yönlü kazanımlarla kendilerini geliştirebilecekleri fırsatı sağlamaktır” şeklinde konuştu. Açılış programında emeği geçenlere plaket takdim edildi. Program daha sonra eğitim çalışması ile devam etti. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu katılımcılara iletişimde farkındalık konusunda bir seminer verdi. Sultanbeyli’de yenilen öğlen yemeğinin ardından program, Aydos kalesi gezisiyle sürdü. Durum değerlendirilmesi yapılmasının ardından ilk gün programı tamamlandı. 4 Gün boyunca dolu dolu geçen programda, çeşitli atölye ve eğitim çalışmalarının yanı sıra katılımcılara İstanbul’un tarihi ve turistik mekanları da gezdirildi.
Son gün düzenlene sertifika töreni ile sona erdi.