DOLAR
32,3299
EURO
35,0822
ALTIN
2.286,60
BIST
8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

“Yoksulluk bu bölgenin kaderi değildir”

“Yoksulluk bu bölgenin kaderi değildir”
18.09.2022 23:56
295
A+
A-

Bingöl’de parti binasında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Yoksulluk bu topraklar için kader değil. Bizim memleketimiz için kader değil. Onları yoksulluğu yönetiyorlar, biz yoksulluğu yeneceğiz, yoksulluğu bu topraklarda bitireceğiz.”

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bingöl’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, partisin il binasında açıklamalarda bulundu.

86 milyon vatandaşın barış ve huzur içinde yaşamasını istediklerini belirten Erkek, seçmenlere çağrıda bulundu.

binguven-bal2

Erkek, “85 milyon barış içerisinde, huzur içerisinde, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Demokratik kalkınmış bir Türkiye istiyoruz. Gelecek nesillere mutlu bir ülke bırakmak istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Onun için önümüzdeki ilk seçimde sandığa giderken tüm seçmenlerin vicdanlarında muhakeme yapmaları gerekiyor. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için. Örneğin bir ülkede o ülkeyi yönetenler zenginleşiyorsa ve halk fakirleşiyorsa orada ciddi bir sorun var demektir. Yoksulluk bu topraklar için kader değil. Bizim memleketimiz için kader değil. Onları yoksulluğu yönetiyorlar, biz yoksulluğu yeneceğiz, yoksulluğu bu topraklarda bitireceğiz. Ve bunu dört ayaklı bir strateji ile yapacağız. Birinci ayak, demokratik hukuk devleti. Zaten muhalefet bütün olarak önümüzdeki ilk seçimden sonra hükümet sistemi konusunda güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda uzlaştı, bu çok değerli. İkinci ayağımız, üreten Türkiye. Tarımda da üreteceğiz, sanayide de üreteceğiz, katma değeri yüksek ürün üreteceğiz. Üniversitelerimiz bilgi üretecek. Bugün ilk 500’de üniversitemiz kalmadı. Bizim ilk 200’de üniversitelerimiz vardı. Üçüncü ayağımız, güçlü sosyal devlet. Aile destekleri programında, bunun içinde insan onuruna yaraşır bir şekilde bunu paylaşımı, dayanışmayı yapacak. Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek” dedi.

Millet İttifakı olarak iktidara geldiklerinde yapacaklarının belli olduğunun altını çizen Erkek, “Yapacaklarımız belli, ilk bir haftada yapacaklarımız dahi belli. İlk seçimde, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak. İlk imzalayacağı genelge kamuda israfın önlenmesi ile ilgili genelge olacak. İlk imzalayacağımız kararname, strateji ve planlama kararnamesi olacak. Çünkü planlama olmadan hiçbir şeyi çözemezsiniz. İlk çıkartacağımız kanun, siyasi ahlak kanunu olacak. İlk bir haftada olacak bunlar. Hepsi hazır. Niye siyasi ahlak kanunu? Çünkü siyaset zenginleşme aracı olmuş. Maalesef siyaset statü aracı olmuş, güç aracı olmuş. Biz ihale takip eden, iş takip eden milletvekili istemiyoruz. Biz gerçekten orada halk için çalışacak insanların olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bölgeye önem verdiğini söyleyen Erkek, (OBİT) Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nı kuracaklarını vurguladı.

Erkek, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bölgeye de büyük önem veriyor. Bölgenin sorunlarını çok iyi biliyor. Bunların çözüm önerilerini tek tek paylaşıyor. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nı kuracağız ilk seçimden sonra. (OBİT) Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nın kurucu 4 devleti Türkiye, Suriye, Irak ve İran olacak. Sonra diğer devletlerde katılacak. Çünkü Ortadoğu’nun ve bölgenin sorunlarını bu bölgedeki devletler, bu bölgedeki halk çözebilir. Egemen güçlerin vekalet oyunları değil.”

Parti binasında yapılan açıklamaya Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ayten Gülsever, İl Başkanı Hasan Aktaş ve partililer de katıldı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.