DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Umut Kervanı, 158 aileye Umut Oldu

Umut Kervanı, 158 aileye Umut Oldu
04.07.2022 09:35
334
A+
A-

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği, Haziran ayında 158 aileye 53 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2022 yılı Haziran ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

‘Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir’ hadis-i şerifini düstur edinerek, yetimin, öksüzün ve garibanın derdini dert edinen Bingöl Umut Kervanı Derneği, zengin ile fakir arasında köprü vazifesi görüyor.

binguven-bal2

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak 2022 yılı Haziran ayında 58 aileye 15 bin 428 TL değerinde gıda yardımı, 44 aileye 19 bin 400 TL nakdi yardım, 8 aileye 4 bin 750 TL değerinde Halı, 42 aileye 8 bin 400 TL tutarında kırmızı et, 6 aileye 3 bin 160 TL değerinde mutfak eşyası olmak üzere toplamda 158 aileye 53 bin 138 TL tutarında ayni nakdi ve ev eşyası yardımlarında bulunduk” dedi.

MUHTAÇLARA BAYRAM SEVİNCİ YAŞATALIM

Az çok demeden yarım faaliyetlerine iştirak edilmesi gerektiğinin altını çizen Gönül, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak, zengin ve muhtaçlar arasında köprü vazifesinini görmeye devam ediyoruz. Gölgesi üzerimize düşen Kurban Bayramının mazlumlara ve muhtaçlara da bayram olması düşüncesi ile, elimizdeki imkânlar dahilinde muhtaç kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sesimizin ulaştığı herkese çağrımız elinizdeki imkanlar dahilinde sizlerde iş bulamayan çalışma gücünden mahrum olan, çalışacak kimsesi olmayan, muhtaç kardeşlerimizden en azından bir tanesine bayram sevinci yaşatınız. Toplum olarak zor günlerden özelikle ekonomik bir krizden geçtiğimiz herkesin malumudur. Unutulmamalıdır ki zor zamanlarda yapılan küçük yardımlar dahi, çok değerli ve kıymetlidir. Bizler Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak neredeyse her gün farklı mağduriyet ve sıkıntı içindeki kardeşlerimizin durumlarını müşahede etmekteyiz. Az demeden çok demeden duyarlı ve değerli olan kardeşlerimizden duyarsız kalmamasını istiyoruz” diye konuştu.

KURBAN BEDELİ 2 BİN 250 TL

Kurban bedelinin 2 bin 250 TL olarak belirlendiğini kaydeden Gönül, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak kurban bayramının İslam ümmetine ve dünyadaki tüm mahrumlara sıkıntılarını sona erdirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ederiz. Bu bayramda vekâlet ile kurban kesip etlerini tespit ettiğimiz kardeşlerimize ulaştırma gayretinde olacağız inşaallah. Kurban bedelimiz 2.250 TL olup, kurbanlarımız nasipse bayramın ikinci günü kesilecektir. Vekâlet veripte kurbanının başına gelmek isteyen kardeşlerimiz kurbanlarının başlarına gelebilirler” şeklinde konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.