DOLAR
32,3109
EURO
35,0805
ALTIN
2.279,41
BIST
8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

SONDAJ KUYULARI FAALİYETE ALINDI

SONDAJ KUYULARI FAALİYETE ALINDI
12.09.2021 21:13 | Son Güncellenme: 13.09.2021 07:53
440
A+
A-

Bingöl Belediyesi çalışmalarına start verdiği 5 sondaj kuyusundan 4’ünü tamamlayarak faaliyete aldı. Kuraklık sonrası mahallelerde azalan kaynaklara takviye yapılırken, yeşil alanlar da sulanıyor.

Bingöl Belediyesi son yılların en kurak döneminin yaşandığı kentte, içme suyu hatlarına takviye yapmak ve yeşil alanların sulanmasında kullanılmak üzere 5 mahallede çalışmalarına start verdiği sondaj kuyularından 4’ünü tamamlayarak faaliyete aldı.

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de şiddetli kuraklık etkili olduğu ve buna bağlı olarak su seviyelerinde ciddi oranda azalmaların yaşandığını bildiren Bingöl Belediyesi, içme suyu ihtiyacına yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

binguven-bal2

Açıklamada, “Kentte yaşanan kuraklık etkisini azaltmak, vatandaşlarımızın su ihtiyacını karşılayan hatlara takviye için 612 Bin TL yatırım tutarıyla açtığımız 5 sondaj kuyusundan 4’ünde çalışmalar tamamlandı. İçmeler Mahallemizde 12 lt /sn, Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi’nde 10 lt /sn, Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde 10 lt /sn, Gündoğdu Kavşağı’nda 9 lt /sn, debili su elde edildi. Yeni Mahalle’deki çalışma da devam ediyor” denildi.

TASARRUF ÇAĞRISI

Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yağışların yüzde 75 oranında azaldığı anımsatılan açıklamada, vatandaşlara tasarruf çağrısı yapıldı.

Küresel ısınmayla birlikte kentteki su seviyesinin kritik sınırın altına düştüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de yağışların olmaması kuraklık sorununu beraber getiriyor. Son yılların en kurak dönemini yaşadığımız bu günlerde halkımızın su tasarrufu konusunda özen göstermesi, bilinçsizce tüketimin önüne geçilmesi gelecekte yaşanacak su kıtlığının önlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir.  Her damlanın çok kıymetli olduğunu unutmamalı ve birçok klasik tasarruflu kullanımı sağlayacak yöntemlerin uygulanması yararlı olacaktır” denildi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.