DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Övünmek gibi olmasın ama ben bu işi iyi biliyorum

30.03.2021 18:11
431
A+
A-

Başlık size çok iddialı gelebilir ama 15 yıllık gazetecilik hayatımda dünden bugüne seçim analizlerimde sadece 2014 yerel seçimlerinde, yani şahsımla ilgili olan seçimde yanıldım. Onu da duygularıma, temennilerime göre yorumladığım için hata yaptım.

Övünmek gibi olmasın ama ben bu işi iyi biliyorum

Başlık size çok iddialı gelebilir ama 15 yıllık gazetecilik hayatımda dünden bugüne seçim analizlerimde sadece 2014 yerel seçimlerinde, yani şahsımla ilgili olan seçimde yanıldım. Onu da duygularıma, temennilerime göre yorumladığım için hata yaptım.

Bu seçim süreci, daha önceki seçimlerden farklı olduğundan yorum ve analiz yazmak istemedim. Toplantı ve sohbetlerde Türkiye geneli ve özelde Bingöl seçimi üzerine yaptığım tahminlerimde tespitlerimin doğru çıkmasının mutluluğunu yaşıyorum. 
Bu seçim süreci çok gergin gidiyordu, yorumlar, temenni olarak değerlendiriliyor ve tehditler, ötekileşmeler aldığımızdan yorum yazmaktan kaçındım. 
Ama iddiaya girdiğim dört kişiye karşı yine tutturan olduğumdan bu sefer karşılığını alacağım… 

Benimle iddiaya giren kişiler Bingöl’de tanınmış kişilerdir. İsimlerini vermeyeceğim ama ikisi Kiğılı olduğumuzdan Kiğılı’dan takım elbise, bir arkadaşımız da kuzu kesecek, diğer bir ağabeyimiz ise, o iddia sohbetinde yer alan on kişiye yemek verecek. Sözlerini bu hafta içinde yerine getirmelerini bekliyorum.

2014 yerel seçimlerinde Bakan Cevdet Yılmaz, vekil Eşref Taş, Belediye Başkan adayı Yücel Barakazi ile beraber tespitlerimi sordular. 

Yine iddialarımı not alın, seçimden sonra konuşalım demiştim. Bingöl, Genç, Solhan, Karlıova, Yedisu ve Adaklı’da alıyorsunuz ama “Kiğı ve Yayladere ilçelerini kaybettiniz” dedim. 

Geçmiş seçimlerde ve dünya ölçülerinde bu gibi birçok iddialar ve tespitlerde hep haklı çıktım. Bunları bilmek için kâhin olmaya gerek yok. Biraz giriş, gelişim ve sonuçları irdelendiğinde herkesin bunları görme olasılığı vardır.

binguven-bal2

Türkiye genelini yazmaya gerek yok, birçok yazar-çizer ağabeyimiz güzel analizler yaptı. Bingöl özelinde seçimden sonra yazmak da şık olmayabilir ama 2014 Şubat ayında “Gitmediğin yer senin değildir”  başlıklı bir yazım vardı.

KUZEY DİYEREK ÖTELEDİKLERİNİZ DERS VERDİ

13 yıllık güçlü iktidarı elinde tutan Bingöl merkezin siyaset dinozorları, kuzey ilçeleri olarak adlandırdıkları Adaklı, Karlıova, Kiğı, Yayladere ve Yedisu ile beraber Sancak’tan okkalı bir tokat yediler.

Kimse halkı suçlayamaz, hiç kimse bir parti veya adayı, halkın kendilerini kandırdığını söylemeye hakkı yoktur. Eğer Feyzi Berdibek olmasa; HDP 2, AK Parti 1 olurdu. 30 yıldır kuzey diyerek, “Kurmanclar olmasa da bize Merkez, Solhan ve Genç yeter” dediğiniz ve bir alışkanlık haline getirdiğiniz bölgecilik anlayışı artık miadını doldurmuştur. Bunu yıllardır söyledik, yazdık ama Adalet ve Kalkınma Partisi bunu görmedi.   

ÜLKENİN SELAMETİ İÇİN AK PARTİ-HDP KOALİSYONU ŞARTTIR

“Mesele memleket ise gerisi teferruattır” diyor atalarımız. Eğri oturup doğru konuşma zamanıdır. 3 yıldır analar ağlamıyor, asker, gerilla cenazesi gelmiyor. 
30 yıldır devam eden kirli savaşın gereksiz olduğuna inanarak başlatılan çözüm sürecinin devamı; tüm insanlığın yararına olacaktır. Demirtaş’ın “Seni başkan yapmayacağız” sözü üzerine Erdoğan’ın anayasayı ihlal ettiği mitinglerin sonunda biz halk olarak bir karar verdik: Bu süreci birlikte götürmelisiniz. Seçim sonrası kulisler, AK Parti-MHP koalisyonunun olabilirliğinin yakın ihtimal olduğu tartışılıyor. 

Böyle bir senaryonun gerçekleşmesi çözüm sürecinin donması anlamına geliyor. Kişisel egoları bir kenara bırakarak, seçim sürecinde karşılıklı hakaret ve sözleri unutarak, ülkenin selameti için AK Parti ile HDP koalisyonu şarttır.

 BİNGÖLLÜ İKİ BAYAN ÜÇ ERKEK BİNGÖL DIŞINDA MECLİSE SEÇİLDİLER

CHP İstanbul 2. Bölgeden 8. sıra adayı Didem Engin, HDP Bursa 1. sıra adayı Asiye Kolçak, AK Parti Diyarbakır 1. Sıra adayı Bakan Cevdet Yılmaz, HDP 1. sıra adayı İdris Baluken ve Nimetullah Erdoğmuş, Bingöl dışından seçime girerek kazandıkları için hepsini kutluyorum. Bingöl’ü Meclis’te temsil edecek Şebnem Koçakelçi, Enver Fehmioğlu ve Hişyar Özsoy’un yukarıda saydığımız hemşehrilerimizle ile kalkınmada, eğitimde, ulaşımda, sağlıkta ve bürokraside hak ettiği yeri bir türlü alamayan ilimiz için el ele vermelerini istiyoruz. 

Siyasi düşüncelerini bir kenara bırakarak iş birliği içinde olmalarını, basın ve STK temsilcisi olarak özlemle bekliyor, 2015 seçimlerinin tüm partilere, ülkenin tüm halklarına ve İslam coğrafyasına hayırlı olmasını temenni ediyorum…

Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.