DOLAR
32,5188
EURO
34,7220
ALTIN
2.497,58
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Neden siyaset?

30.03.2021 18:05
437
A+
A-

Evet, uzun zaman ve istişareler, sevenlerimin duası ile doğup büyüdüğüm Adaklı ilçemden bağımsız il genel meclis üyeliği için 17 Şubat günü itibari ile aktif siyasete başlamış bulunuyorum.

Neden siyaset?

Evet, uzun zaman ve istişareler, sevenlerimin duası ile doğup büyüdüğüm Adaklı ilçemden bağımsız il genel meclis üyeliği için 17 Şubat günü itibari ile aktif siyasete başlamış bulunuyorum.

 Mesleğim icabı bu güne kadar siyasetçilerle iç içeydim ama aktif siyaset içerisinde değildim.

Yolun başında şu duayı yaparak başladım: Allah’ım, almış olduğum bu kararda beni, ailemi ve de bana güvenen insanları utandırma. Eğer Adaklı ilçem için hayırlı olacaksam, beni ve bana destek olanları muzaffer eyle, dedim.

binguven-bal2

 Kendime, işime, dostlarımdan emin olarak güven ile başladığım bu yolda,

beni bu hizmete layık gören, teşvik eden Adaklı’da farklı partilerden müracaat edip yer verilmeyen değerli dostlarım Kamrun- Hasbağlar’dan Yılmaz Çoşkunsu, Horhor – Gökçeli’den Fazıl Bulgu, Dımlag – Karaçubuk’tan Mehmet Budak ve Mehmet Genç, Adaklı merkezden ismi bizde saklı olan aday adaylara, başvurumuzu yaptığımız andan itibaren sosyal paylaşım siteleri üzerinden gerek yorum gerek beğenilerle bugüne kadar görülmemiş desteklerine ve bizzat arayan dernek başkanlarına, akraba, dost ve şahsıma inanan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

SÖZDE DEĞİL, YAZILI OLARAK SÖZ VERİYORUM

Gazeteci kimliğim ile siyasi bir partiden girmek yerine bağımsız tamamen haktan yana ve halka dayanarak başladığım bu adımda, kazandığım takdirde; il genel meclisinde Adaklı’nın yanısıra Bingöl’ün merkezi ve tüm ilçelerini, özelde 25 yıldır seçilme hakkı tanınmayan kuzey ilçelerinin sorunlarına aynı hassasiyet ve aynı sorumlulukla bakacağıma, aşağı-yukarı köy demeden, Alevi – Sunni demeden, Kurmanc – Zaza demeden, projeler üretip halkın refahı için gece gündüz demeden çalışacağıma sözde değil, yazılı olarak söz veriyorum.

NİYET HAYIR, PROJELERLE AKİBET DE HAYIR OLACAK

Amacım, ilçemi ve köylerini batıda olduğu gibi yeşil alanlarıyla, Tarım ile, Ziraatı ile, Hayvancılığı, Arıcılığı, Ceviz’i Bal’ı ile, doğası sıcak kanlı insanı ve misafirperverliği tanıtmaktır. Devletin verdiği hizmetleri öncelikle hakkın sonra da halkın yararına kullanmak, tüyü bitmemiş bebeğin haklarını korumak, geciken kamu hizmetlerini hızlandırmaktır. Yollarımız standart hale getirilecek. İçme sularımız, kanalizasyon, alt yapısı bitmiş, kilitli taçlı yollarımız olacak. İletişim çağında köylerimiz cep telefonu ve internetten mahrum bırakılmayacak. Her köye, çocuk oyun parkları getirilecek. Benim dağın yamacındaki küçük kardeşimin de oyun alanı olacak. Gençlerimize yönelik spor tesisleri yaptırılacak. Gençlerimizi sportif gelişmelerden sadece izleyici değil, katılımcılığa yönlendireceğiz. Üç tane gurup köy yolumuzu standartlara göre yaptıracağız. Adaklı, Yeşiltepe, Döşlüce, Akbinek ve Bağlarpınar köylerini tarım alanında zirve yaptıracak sulama kanalı bir an önce bitirilmesi hızlandırılacak. Tarıma alanında sulama kanalları modern sistem ile desteklenecek. Kurucusu olduğum Festivalimizi uluslar arası düzeye getirmek için çalışmalar yürütülecek. Üniversite Öğrencilerimize destek bursu sağlanacak. Sağlık evleri, özellikle ilçede Öğretmen evi yaptırılacak. İlçede her muhtarın, her siyasi görüşün içinde olacağı “Adaklı, Köyleri Dayanışma ve Kalkındırma Derneği” ile SODES Sosyal destek projeleri ile FKA Fırat Kalkınma Ajansı, DAP Doğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile ilçemizi ve köylerimizi kalkındıracak, gençlerimize ufuk açıcı girişimcilik kurslarıyla yeni esnaflar, yeni mucitler kazandıracağız.

NEDEN SİYASET!

Öncelikle neden siyasete girdiğimi sizlere paylaşayım. 11 yıldır Bingöl Haberci 12 gazetemizle il ve ilçelerimizde olan biteni gurbetçi özlemi ve bakışıyla kamu kurumlarında görevli olan ve seçilenleri önce iyi niyetimizi göstererek uyardık,  halkın nazarında yanlış olan her şeyi yazdık bazıları bize küstü, darıldılar. Gazeteci olarak kimseyle şahsi bir sorunum yoktu, bugün de yoktur. İl encümenlerinin yaptığı çalışmaların olumsuz olanlarını eleştirdik, doğru olanları alkışladık. Ancak son beş yıl içinde doğrudan çok, yanlış yapılan işlerden dolayı birilerini rahatsız ettik. Onbir yıllık gazetecilik geçmişimde ilk mahkemeye veren Adaklı il encümenleri oldu. Devletin bu dönemde vermiş olduğu kaynakları hakkaniyet değil, adamcılık ve yandaşlıkla “beraber” götürdüler. Bundan sonra kazanayım ya da kaybedeyim, Adaklı’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, bunun sözünü veriyorum.

Sağlık, huzur, mutlu ve umutlu yarınlar dileğiyle hoşça kalın.

Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.