DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
27°C
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

Kiğı’da ilçe halkı sokağa indi

Kiğı’da ilçe halkı sokağa indi
12.07.2024 22:37 | Son Güncellenme: 12.07.2024 22:39
267
A+
A-

Bingöl Kiğı ilçesinde üç yıldır devam eden altyapı ve üst yapı çalışmaları tamamlanmadığı için toz-toprak ve çukurlarla kaplı yollar ve hizmetlerin yetersizliğinden dolayı yaşam alanlarının bozulduğunu belirterek ilçe meydanında toplanarak tepkilerini dile getirdiler. 

İLÇE HALKINDAN PANKARTLI TEPKİ
Kiğı ilçesinde son yerel seçimlerde Belediye başkan adayı İbrahim Kudiş, CHP ilçe teşkilatı ve belediye meclis üyeleri ve esnafların da katıldığı eylem, ilçe tarihinde bir ilk olma özelliğini taşıyor.

CHP ilçe örgütünün organize ettiği eylemde konuşan İbrahim Kudiş, İlçede uygulanan hizmet, çileye dönüşmüştür. Yapılması gereken alt ve üstyapının ödeneği yapılmış ama iş bitmemiştir. İlçe halkı bu durumdan çok rahatsızdır. Esnaf’a, nereye, kime gitsek ilçe merkezinin çilesi konuşuluyor. “Bizler Kiğı ilçesi halkı olarak uzun bir süredir yaşanan sessizliği bozalım istedik. Çünkü sessizliğimizi fırsat bilen yetkililer, yaşam alanlarımızı bozmanın dışında herhangi bir hizmet sunmuyorlar. Onun için kendi kaderimize el koyalım istedik ve bu kötü gidişe ‘dur’ diyoruz.

YAZIN TOZ TOPRAK, KIŞIN ÇAMUR ÇİLESİ

binguven-bal2

Başta ilçemizde altyapı ve üstyapı konusunda yaşanan eksiklikler olmak üzere, yollarımız yaklaşık 3 yıldır çile yolu olmuştur. Kışın çamur ve çukurdan, yazın ise toz ve topraktan esnafımız kepenk açamaz olmuş, evlerde yıkanan çamaşırlar güneşte kurutulamaz olmuş, yine araç sahipleri bozuk yollardan dolayı oto tamir atölyelerinden çıkamaz olmuştur. Bu kötü gidişatın nereye kadar süreceğini soruyoruz?

Seçim öncesinde ‘ödeneği gelmiş’ diyorlar. O zaman neyi bekliyorsunuz?

Bir an evvel altyapı bağlantılarının kurularak yollarımızın yapılmasını bekliyoruz. Aksi halde halkımızın bu duruma daha fazla seyirci kalmayacağını bilmenizi istiyoruz! Değerli arkadaşlar; ayrıca yıllardır bağ-bahçelerin sulanması için kullanılan su kanalı her nedense kaç yıldır kapalı…

Belediye’nin bu kanalı gerekli çalışmaları yaparak bir an evvel açmasını bekliyoruz” dediler. 

İRTEN: İŞİMİZ GÜCÜMÜZ KİĞI !

Kiğı Belediye meclis üyesi İbrahim İrten de sosyal medyasında açıklama yaptı.

İrten: “Değerli Dostlar 650 yıllık bir geçmişi olan İlçemiz bu durumu hak etmiyor. Tarihiyle , Kültürüyle bölgenin aydınlık yüzü olan İlçemize her yıl metropolden ve Avrupa’dan gelen misafirlerimizi ağırlayamaz olduk sonuç olarak acınacak durumdayız bütün bunlar ödenekle ,olanaklar la izah edilemez. bu yaşananların sorumsuzluk olduğunu belirtmek istiyoruz.. bilinmelidir ki İlçemiz sahipsiz değildir bundan böyle toplumsal muhalefet olarak her türlü konunun takipçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz.
Saygılarımızla”.

https://youtu.be/EjhlcM_s32Q

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.