DOLAR
33,9788
EURO
37,7034
ALTIN
2.726,13
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
27°C
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
29°C

Katliamdaki İhmaller Zincirinin Açıklanmasını Bekliyoruz

Katliamdaki İhmaller Zincirinin Açıklanmasını Bekliyoruz
26.07.2024 16:16
11
A+
A-

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’ndan yapılan basın açıklamasında, “4 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı menfur saldırıdaki ihmaller zincirinin açıklanmasını bekliyoruz” denildi.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, yaptığı basın açıklamasında, Bingöl’de 4 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı menfur saldırı olayında güvenlik zafiyetlerinin araştırılması ve sorumlular hakkında gerekli yaptırımların uygulanmasının kamuoyu vicdanını rahatlatacağına dikkat çekildi. 

BİNGÖL’DE GENÇLERİ SARMALAYAN UYUŞTURUCU İLLETİ, DRAMLA SONUÇLANDI!

Açıklamada, Bingöl’de gençleri sarmalayan uyuşturucu illetinin sonucu olarak büyük bir dram yaşandığına dikkat çekilerek “Maalesef madde bağımlısı bir şahıs, önüne gelene saldırmak suretiyle 4 masum insanımızın canına kıymış, 5 insanımızın ise yaralanmasına sebep olmuştur. Öncelikle bu menfur olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi. 

binguven-bal2

MAALESEF KATLİAMIN GELİŞİ DÜNDEN BELLİYMİŞ VE YETERLİ TEDBİRLER ALINMAMIŞ

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Olayın gelişme seyri üzerinden yaptığımız değerlendirmede, maalesef katliamın gelişi dünden belliymiş. Ve ne yazık ki, tüm ikaz ve serzenişlere rağmen yeterli tedbirler alınmamış, serzenişlere kulak kabartılmamış ve insanlarımızın göz göre göre hayattan koparılmasına yol açılmıştır. 

OLAYIN İLK VUKU BULDUĞU AN İLE SON OLAYIN GERÇEKLEŞTİĞİ ZAMAN DİLİMİNDE SALDIRGANA NEDEN MÜDAHALE EDİLMEDİĞİ ELEŞTİRİLERİN BAŞINDA GELMEKTEDİR

Olayın ilk vuku bulduğu an ile son olayın gerçekleştiği süre arasındaki zaman diliminde saldırgana neden müdahale edilemediği, tüm kamuoyunun eleştiri nedenlerinin başında gelmektedir. Bu nedenle, olaydaki tüm güvenlik zafiyetlerinin araştırılması ve sorumlular hakkında gerekli yaptırımların uygulanması, kamuoyu vicdanını az da olsa rahatlatacaktır.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TOPLUMSAL ADIMLAR ATILMALI

Yaşanan olay bir kez daha göstermiştir ki, uyuşturucuyla mücadelenin sadece güvenlik eksenli olmadığı, bu alanda eğitici, yol gösterici olması bakımından önleyici sosyolojik ve psikolojik desteklerin de süratle devreye alınması ve toplumsal bir mücadele ruhunun başlatılması ile mümkün olacaktır.

KAMUOYUNUN KANAAT VE YANILGILARINI GİDERECEK ADIMLAR ATILMALI

Ayrıca, kamuoyundaki “gençlerin uyuşturucu maddeye erişiminin çok kolay olduğu”, “sokaktaki vatandaşın bildiği satıcıları güvenlik birimlerinin neden bilmediği”, “güvenlik birimlerinin olaylara geç müdahale ettiği” ve benzeri kanaat ve yanılgıları giderecek adımların atılması da elzemdir.

TOPYEKÜN SEFERBERLİK BAŞLATILMALI

Gerek kamusal, gerek toplumsal bakımdan topyekûn seferberliğin başlatılması, yarınlarda başka canlarımızı kaybetmememiz ve geleceğimizin teminatı gençlerimizi uyuşturucu illetine teslim etmemek için yaşananlardan gerekli dersin çıkarılarak tüm kamuoyunu sorumluluk almaya davet ediyoruz. 
Katliam olarak nitelendirdiğimiz bu vahim olaydaki ihmaller zincirinin açıklanmasını bekliyor, konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.