DOLAR
32,5046
EURO
34,6305
ALTIN
2.480,52
BIST
9.589,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Karamollaoğlu: “Erbakan hocamızın izindeyiz”

Karamollaoğlu: “Erbakan hocamızın izindeyiz”
21.11.2021 23:17 | Son Güncellenme: 21.11.2021 23:23
487
A+
A-

Bingöl’de Saadet Partisinin 5. Olağan genel kuruluna katılan Karamollaoğlu, “Bingöl bizim partimiz için önemli bir noktadır, Erbakan hocamız, 1994 yılında Bingöl’deki konuşmasından dolayı siyasi hayatına mal olmuştu. Bizde hocamızın izindeyiz” diye konuştu.

KONGREYE BÜYÜK İLGİ

Partisinin Bingöl’deki 5.olağan kongresi, Berti otelinde gerçekleşti. Siyasi partililerin de katılımda bulunduğu kongrede konuşan Karamollaoğlu, “Bingöl bizim partimiz için önemli bir noktadır, Erbakan hocamız, 1994 yılında Bingöl’deki konuşmasından dolayı siyasi hayatına mal olmuştu. Biz aynı duygu ve aynı prensipler üzerinde devam ediyoruz, Erbakan hocamızın izindeyiz”.

binguven-bal2

İHALE SİSTEMİ, BEŞLİ ÇETEYİ ZENGİN EDİYOR

Yoğun katılın olduğu kongrede konuşan Karamollaoğlu, iktidarın uygulamalarını eleştirdi.

“Duble yollar, viyadükler, köprülerin yapılmasına karşı değiliz, yapılan hizmetleri alkışlarız ancak uygulamalarını tabi ki eleştireceğiz. Batıda bu kadar yol, tüneller yapılırken Doğu’da neden bu standartlar eksik. Batıda ne varsa, Doğu’da o olmalıdır” diye konuştu.

Diyarbakır’dan karayolu ile geldiklerini belirten Karamollaoğlu, duble yollar yaptık diye övünenlere sesleniyorum, yol standartı bu mudur? Diyerek yıllardır bitmek bilmeyen yolu dile getirdi.

PARTİLER, DÜŞMAN DEĞİL RAKİPTİRLER

Partilerin düşman değil rakip olduğunu vurgulayanKaramollaoğlu, siyasi parti yöneticileri birbiriyle didişmemelidir, konuşmalıdır, konuşursak çözüm olur. Biz parti olarak her siyasi parti ile konuşuyoruz, siyasi fikri ne olursa olsun, amacımız, ülkemizin menfaatleridir.

ENFLASYON HALKIMIZI EZİYOR

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, asgari ücrete enflasyonun üzerinde 7 ila 10 puan arasında reel artış yapılması gerektiğini söyledi.

Karamollaoğlu, asgari ücret, parlamenter sistem, ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Asgari ücrete enflasyonun üzerinde 7 ila 10 puan arasında reel artış yapılması gerektiğini belirten Karamollaoğlu, “Bu konuyu Cumhurbaşkanı Tayyip Bey ile görüştük. Tayyip Bey diyor ki,  asgari ücretlileri memnun edeceğiz. ‘Memnun edecekseniz, enflasyonun üzerinde bir rakamı vermeniz gerekiyor’ dedim. Enflasyon eğer yüzde 40 ise, yüzde 39 verseniz zam yapmış olmazsınız, adam daha da fakirleşecek. Enflasyonun yüzde 40 olduğu yerde asgari ücrete yüzde 50 zam yapman lazım” dedi.

Asgari ücretlilerden vergi alınmamasının devletin çok zararına olmayacağını ifade eden Karamollaoğlu, şunları söyledi: “rakam veremem ancak enflasyonun üzerinde 7-10 reel zam verilmesi gerekiyor.”

Parlamenter sisteme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, “Başkanlık sistemine geçildiği gibi yeniden parlamenter sisteme geçmek de mümkün. Aslında problem başkanlık sisteminde değil, problem başkanının denetlenememesi. Toplumda huzur olması için 3-4 prensibimiz var; birincisi, herkes için huzur ve barış isteme. Bunu sağlayabilmek için herkesin inandığı şekilde yaşayıp konuşabilmesidir. Bunun için de adaletin sağlanmasıdır. Adalet olmadan bunu sağlayamazsınız. Bir diğeri işi ehline vereceksin. Devlette görev alanlar şeffaf olmalı, her yaptıkları iş denetlenebilmeli” diye konuştu.

ERBAKAN’IN 25 ŞUBAT 1994 TARİHİNDEKİ KONUŞMASI ŞÖYLE:

‘‘Allah’ın iziniyle çile devri bitti. Zülum bitti, Türkiye’de Rusya’dan büyük devrim oldu. Nasıl Rusya’da komünizm çöktüyse, Türkiye’de de batı taklitçiliği gavur uşaklığı çöktü.

Artık bu ülkede 12 parti yok. 2 tane parti var. Hak ve batıl. RP’nin dışındaki hepsi batıldır. Hepsi tek parti sayılır. Bunlar gavur uşağı. Bu ülkenin evlatlarına ne dediler? Dinini bir tarafa bırakacaksınız, arkamıza düşeceksiniz, ne din ne de dünya bıraktılar.

Bu ülkenin evlatları asırlar boyu mektebe başlarken, besmeleyle başlar. Siz geldiniz, bu besmeleyi kaldırdınız. Ne koydunuz yerine, ‘Türküm, doğruyum, çalışkanım.’ Sen bunu söyleyince, öbür taraftan da Kürt kökenli bir Müslüman evladı, ‘Ya öyle mi, ben de Kürtüm, daha doğruyum, daha çalışkanım’ deme hakkını kazandı. O Meclis yarın inananların eline geçecek. Bütün bu haklar kan dökülmeden verilecek.’’

ERBAKAN’IN SİYASİ HAYATINA MAL OLMUŞTU

Necmettin Erbakan için, 24 Şubat 1994’te Bingöl’de yaptığı konuşma nedeniyle, 1998 yılında “halkı din, ırk ve bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” iddiasıyla Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesinde dava açıldı. 10 Mart 2000’de Diyarbakır 1 No.’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM), Erbakan’ı “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” gerekçesiyle 1 yıl hapis cezasına mahkûm etti. Aynı yıl içinde Yargıtay 8. Ceza Dairesi, Diyarbakır 1 No.’lu DGM’nin Erbakan’ın 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin kararını onadı. Yargıtay’ın yerel mahkemenin kararını onamasıyla birlikte 312. maddeden dolayı hapis cezası alan Erbakan, ömür boyu siyasi yasaklı hale geldi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.