DOLAR
32,5707
EURO
34,7707
ALTIN
2.491,02
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

JAPONYA’DAN GENÇ BELEDİYESİNE DESTEK GELDİ

JAPONYA’DAN GENÇ BELEDİYESİNE DESTEK GELDİ
30.03.2022 02:03
416
A+
A-

Japonya Büyükelçiliği tarafından Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında Genç Belediyesine Arama Kurtarma aracı hibe edilecek.

Yakın zamanda Genç Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne atanan Yüksel Barlas’ın, İtfaiye Müdürlüğü döneminde hazırladığı ve Japonya Büyükelçiliğine sunduğu proje destek görmeye hak kazandı. 2021 yılı içerisinde yapılan 340 proje içerisinde hibe desteği almaya hak kazanan proje kapsamında Genç Belediyesine 90 Bin 516 Dolar hibe edildi.

90 Bin 516 Dolarlık hibe ile Genç ilçesinde meydana gelebilecek trafik kazaları, doğal afetler ve benzeri durumlarda kurtarma aracı ve gerekli ekipmanlar (19 adet) temin edilecek.

binguven-bal2

Alınacak olan Arama Kurtarma aracı ile yıl içerisinde yaklaşık 500 kişinin bu hizmetten faydalanması öngörülürken, başta Genç ve Bingöl olmak üzere ihtiyaç duyulması halinde ülke genelinde her türlü kurtarma olaylarında müdahale edilebilecek.

SUZUKİ: “DOSTLUĞUMUZ U PEKİŞTİRECEĞİZ”

Hibe sonrası açıklamalarda bulunan Japonya Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, “Türkiye ile arasındaki eskiye dayanan dostluk ilişkisine istinaden, Japonya Büyükelçiliği, Türkiye’de etkili bir şekilde uyguladığı Yerel Projelere Hibe Programı ile temel sağlık, kadın istihdamı, eğitim ve afet yönetimi alanlarına odaklanarak, yaklaşık 5 milyon 620 bin dolarlık hibe desteği sağlamış ve toplam 75 projeyi hayata geçirmiştir. Japonya ve Türkiye, hem tarihi dostluğu bulunan hem de stratejik ortaklığı olan iki ülkedir. 2024 yılında ise, Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlayacağız. Genç Belediyesi tarafından sunulan ve kabul projesinin de ilçe halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN DİRİK: “ JAPONYA’YA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUM”

Hibe desteğinin çok anlamlı olduğunu ve Genç ilçe halkı adına Japonya devletine şükranlarını sunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik ise, “ Japonya ile Türkiye arasındaki karşılıklı sevgi, saygı ve dostluk ilişkileri yüzyıllar öncesine kadar uzanmaktadır. İki ülke halkının birbirine olan bu muhabbetlerine coğrafi uzaklıklar dahi engel olamamıştır. Bu ikili dostluk ilişkileri karşılıklı turizm, teknoloji ve sağlık sektöründe ticarete dönüşmüştür. Japonya Devleti tarafından 1989 yılından itibaren ‘Yerel Projelere Hibe Programı’ kapsamında az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere kalkınmaya yönelik geri ödemesiz mali yardım yapılmaktadır. Önceki yıllarda ülkemizin farklı belediyelerine ve özellikle sosyal ve ekonomik olarak dezavantajlı bölgelere yapılan hibe yardımları azımsanmayacak derecede fazladır. Genç Belediyesi olarak 2021 yılında Japonya Büyükelçiliğinin hibe programı kapsamında başvuru yaptık. Başvurumuz olumlu değerlendirilip hibe almaya hak kazanmıştır. Afetlerden veya kazalardan kaynaklı oluşabilecek mal ve can kaybını engellemek ve en aza düşürmek amacı ile acil kurtarma araç, gereç malzemelerine ihtiyacımız vardı. Genç İlçe Belediye Başkanı olarak Japonya Devleti ve aracı olan Japonya Büyükelçiliğine şahsım ve ilçe halkım adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.