DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
27°C
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
28°C

Hülakü: Uyuşturucu Çeteleri Şehirde Cirit Atıyor

Hülakü: Uyuşturucu Çeteleri Şehirde Cirit Atıyor
26.07.2024 16:13
36
A+
A-

DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, aylar önce Bingöl’de uyuşturucu kullanımının ve satışının önlenmesi için bir araştırma önergesi verdiklerini ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

Bingöl’de uyuşturucu bağımlısı şahsın önüne geleni bıçaklaması sonucu 4 kişi hayatını kaybederken, yaralanan 5 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

Bu olayın, Bingöl’de uyuşturucu ile mücadelenin yetersiz olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, uyuşturucu çetelerinin şehirde cirit atıp hayatları karartmaya devam ettiğini söyledi.

Hülakü, yaptığı açıklamada, “Bu trajik olay, uyuşturucuyla mücadeledeki yetersizliği acı bir şekilde gözler önüne sermiştir. Aylar önce Bingöl’de uyuşturucu kullanımının ve satışının önlenmesi için bir araştırma önergesi verdik; ancak sonuç alamadık. Failin ailesi, defalarca kez CİMER’e, İçişleri Bakanlığı’na ve savcılığa dilekçe yazıp yardım istemesine rağmen hiçbir sonuç alamamıştır.

İlla birilerinin mi ölmesi gerekiyordu? Bingöl Valisi, şehrin huzuru için sorumluluk alacağına, AKP’nin il başkanı gibi çalışıp parti propagandası yapıyor. Şehri güvenli hale getirmek için sorumluluk almak yerine, siyasi çıkarlar uğruna hareket edilmesi kabul edilemez. Emniyet müdürlüğü ne iş yapıyor? Görevini yapmayan yetkililer, halkın güvenliğini sağlamayıp kendi çıkarlarını koruyorlar. Bu sırada da uyuşturucu çeteleri şehirde cirit atıp, hayatları karartmaya devam ediyor. Mersin’de sahilde halay çekip şarkı söyleyen gençleri anında gözaltına alıp, şovenist şarkılar dinleterek huzuru sağladığını düşünenler, uyuşturucuyla mücadelede tamamen başarısız olmuştur. Kolluk kuvvetleri, yalnızca iktidarı korumakla meşgulken, halkın huzurunu ve can güvenliğini tehdit eden olaylara müdahale etmiyor. Bu olay, iktidarın Kürt ajandasında var olan özel savaş politikalarından bağımsız değildir. Bu trajedinin tek suçlusu, iktidar ve onun atadığı idari ve mülki amirlerdir. Bugün yaşananlar, iktidarın ihmalleri nedeniyle Bingöl’deki hiç kimsenin can güvenliğinin olmadığının en somut göstergesi olmuştur. Halkımızın huzurunu ve can güvenliğini sağlamak, siyasi hesapların üzerinde tutulmalıdır.”

binguven-bal2
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.