DOLAR
32,5561
EURO
34,8449
ALTIN
2.431,61
BIST
9.712,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

DİNAMİTLER HEYELAN RİSKİ DOĞURDU

DİNAMİTLER HEYELAN RİSKİ DOĞURDU

DİNAMİTLER HEYELAN RİSKİ DOĞURDU
21.06.2021 00:16
517
A+
A-

Çaytepe, Düşmalan ve Dik İstasyon mezralarında heyelan korkusu

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Genç İlçesi Çaytepe köyünde baraj inşaatı için patlatılan dinamitlerin heyelan riski doğurduğunu söyledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Genç İlçesi Çaytepe Köyünün sorunlarını meclise taşıdı. 

binguven-bal2

CHP Ekonomi Masası ile geçtiğimiz hafta Bingöl’ü ziyaret eden Tahsin Tarhan, vatandaşla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Tarhan, Ankara’ya dönüşünde Genç İlçesi Çaytepe Köyü’nde yedi yıldır çözülemeyen mezra sorununu TBMM gündemine taşıdı. 

Genç ilçesinde Murat Nehri üzerindeki Aşağı Kaleköy Barajı inşaatı sırasında patlatılan dinamitler nedeniyle Çaytepe Köyü Düşmalan ve Dik İstasyon Mezralarında heyelan riski oluştuğuna ilişkin iddialara dikkat çeken Tarhan, “Daha önce de heyelan bölgesi olan bu bölgede, bilimsel çalışmalar gözardı edilerek baraj inşaatı yapılmış. İnşaat sırasında patlatılan dinamitler nedeniyle oluşan risk de vatandaşın hayatını tehdit eder bir pozisyona gelmiş. Bu durum bölgede yaşayan vatandaşların iddiası olmasının ötesinde Bingöl Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan 17/10/2017 tarihli raporla da ortaya konulmuş durumda” dedi. 

Bölgede yaşayan, tarım ve hayvancılıkla geçinen Çaytepe Köylülerinin tüm itirazlarına ve uyarılarına rağmen inşaat sırasında çıkarılan hafriyatın mezraya döküldüğü yönünde köy halkının şikayetlerinin olduğunu söyleyen Tarhan, “Köylümüze söz verilmiş, inşaat bittikten sonra bölgenin yeniden tarım ve hayvancılığa uygun hale getirileceği ifade edilmiş olsa da verilen sözler tutulmamış. Barajı yapan Kalehan Enerji Grubu yani Özaltın-Cengiz ortaklığı mezrada güneş enerjisi santrali kurmuş. İşte bu kural ve hak tanımazlıklar halkımızın alın teri ile kazanacağı ekmeğine engel oluyor” diyerek sorunlara dikkat çekti. 

Tarhan, konu ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından cevaplanmasını talebiyle meclise soru önergeleri sunduğunu, Çaytepe’nin sorunlarının takipçisi olacaklarını kaydetti.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.