DOLAR
32,4972
EURO
34,8101
ALTIN
2.488,61
BIST
9.553,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

DERNEKLER, PİKNİKLERİNİ KÖYELERE TAŞIMAYA BAŞLADI

DERNEKLER, PİKNİKLERİNİ KÖYELERE TAŞIMAYA BAŞLADI
18.07.2022 01:54 | Son Güncellenme: 18.07.2022 02:08
363
A+
A-

İstanbul’da Dernek faaliyetlerini sürdüren Kiğı Ağaçöven- Goma Koçan Derneği, Adaklı Gökçeli- Horhor Derneği ve Sancak Karapınar- Tepebaşı Dernekleri, Kurban bayramlarını köyde geçirerek düzenledikleri pikniklerle çifte bayram yaşattılar.

ÇİFTE BAYRAM YAŞATTILAR

Bu yıl 6. Düzenlenen Sancak beldesine bağlı Karapınar – Tepebaşı köyleri Derneği Kartepe -der tarafından düzenlenen geleneksel Eskiçimen Yaylası Festivali, coşkulu geçti.

binguven-bal2

Bayram öncesi İstanbul’daki üyelerini piknikte bir araya getiren dernek yönetimi, Kurban bayramının ikinci gününde iki köyün yaylası olan Eskiçimen de bir araya geldi.

Davul zurna ve ses sanatçılarının hareketli oyunlarıyla coşkulu geçti. Festivalin ardından açıklamada bulunan Karatepe dernek başkanı Ramazan Bağatarhan, “Pandemi nedeniyle uzun bir aradan sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık, katılımda bulunan köylülerimize, misafirlerimize ve ses sanatçılarımıza teşekkür ederiz” dedi.

HORHORLULAR GÖLBAŞINDA BİR ARAYA GELDİ

Adaklı ilçesine bağlı Gökçeli -Horhor Köyü Derneği tarafından düzenlenen piknik, bayramın ikinci gününde Gölbaşında gerçekleşti. Köyde ilk defa bir piknik organizasyonu gerçekleştiren dernek başkanı Bülent Dilbağı, “İstanbul’da her sene düzenli olarak piknik organizasyonu yapıyoruz. Kurban bayramı vesilesiyle köye yoğun bir dönüş vardı, bizde dernek olarak bu sene pikniğimizi çocukluğumuzun geçtiği alanlarda yapalım istedik. Çok güzel oldu, yöre dernek başkanlarımız ve iş insanı dosalarımızın da katılımıyla coşkulu geçti. Katlımda bulunan misafirlerimize ve ev sahipliği yapan tüm köylülerimize teşekkür ederiz”.

AĞAÇÖVEN YAYLADA BULUŞTU

Kiğı Ağaçöven – Goma koçan Köyü Derneği tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen köyde piknik programı, halk ozanı Abdurrahman Delen ve Aziz Koç’un türküleriyle coşkuya dönüştü.

Bayramın üçüncü gününe denk getirilen yayla şenliğine, Bingöl milletvekilleri Cevdet yılmaz, Feyzi Berdibek ve çok sayıda davetli katıldı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.