DOLAR
32,5262
EURO
34,7427
ALTIN
2.488,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Aydemir, Karer bölgesinin sorunlarını meclise taşıdı

Aydemir, Karer bölgesinin sorunlarını meclise taşıdı
25.04.2022 02:04
450
A+
A-

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na karer bölgesinin sorunlarını sordu.

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması için TBMM’ye bir soru önergesi sundu. Aydemir, önergede şu ifadelere yer verdi: “Bingöl Karer Bölgesi olarak bilinen; Sütlüce (Darabi), Sarıdibek (Karıkân), Kabaçalı (Pirican), Dolutekne (Yekmal), Altınevler (Şirnan), Çamlıca (Hırçık), Doluçay (Sağyan), Elmaağaç (Maskân) köylerinden oluşan yaşam alanı, cumhuriyet tarihi boyunca hizmetlerden yoksun bırakılmış, her dönem aynı vaatlerle unutulmaya mahkum edilmiş bir bölgemizdir.

Son dönemlerde çok sık dile getirilen ve gündem olan köy yollarının asfaltlaması konusu karşılık bulmuş, yaklaşık yedi ay önce asfaltlanan yollar büyük bir lütufmuş gibi iktidar yöneticileri tarafından dillendirilmişti.

binguven-bal2

Gelin görün ki; Karerli hemşerilerimiz henüz yaz mevsimini görmeden, kar ve yağmur yağışlarının ardından asfaltlanan yol eski haline dönmüştür. Daha yedi ay geçmişken yolda asfalt namına bir şey kalmamış birileri rant elde ederken Karerli hemşerilerimiz yeniden mağdur edilmişlerdir. Ayrıca içme suyu konusunda da herhangi bir adımın atılmadığı köylerin su sıkıntısının da giderilmediği bizatihi Karerliler tarafından ifade edilmiştir.

1.) Karer Bölgesinde hangi çeşit asfalt kullanılmış, ne kadar maliyet çıkarılmıştır?

2.) Asfaltın henüz yedi ay geçmeden sökülmüş olması konusunda yetkili birimlerin herhangi bir savunması var mıdır?

3.) Bozulan asfalt yerine tekrar bir asfaltlanma çalışması yapılacak mı? 4.) Karer Bölgesinin içme suyu sıkıntısı giderilecek mi?”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.