DOLAR
34,4751
EURO
36,2672
ALTIN
2.955,33
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

ARI ISLAH ÇALISTAYI YAPILDI

ARI ISLAH ÇALISTAYI YAPILDI
08.06.2023 21:45
131
A+
A-

Sürdürülebilir arıcılık ekosistemi ve Bingöl bal arısı ıslah çalıştayı, Bingöl Üniversitesinde gerçekleşti.

 Bingöl Üniversitesi sürdürülebilir arıcılık ekosistemi ve Bingöl bal arısı ıslah çalıştayı Bingöl üniversitesi Fuat Sezgin konferans salonunda gerçekleşti. Çalıştaya Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak,  konuşmacı olarak ise Tarım Ve Orman Bakanlığı Kanatlı Ve Arıcılık Dairesi Başkanı İslam Köse, Türkiye Arı Yetiştiriciliği Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, On Dokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Güler, Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Şahinler, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Karabağ, Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Gül, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Murat Cengiz, Türkiye Biyolog Derneği Başkanı Dr. İhsan Soytemiz, Bingöl üniversitesi öğrenim görevlisi Nevzat Çağlayan katılım gösterdi.

Islah çalıştayı programında konuşma yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Türkiye’de arıcılıkla ilgili merkezlerin ilk kez Bingöl üniversitesinde kurulduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “ Arıcılıkla ilgili faaliyetlerimiz iyi gidiyor, paydaşlarımızla birlikte bu süreci çok iyi yönetiyoruz. Yapılacak çok çalışma var. Islah çalışması da bunlardan bir tanesi. 4,5 yıl önce arkadaşlar birlikte Kara cehennem tarafında bir yer vardı.

binguven-bal2

Orada bir arıcımızın arılarını görmüştük. Hiç bir yere taşınmamış, oraya has olan arılardı. Oradan alınan numuneler arkadaşlarımız tarafından Ankara’ya gönderildi. Bingöl’e has arılar olduğu oraya konuldu. Ve böylece süreç başladı, arkadaşlarımız desteği ile süreç devam ediyor. İnşallah belli bölgelerde arılar ıslah edilir ve korunur.

 Bingöl’ün şartlarına uygun çok daha verimli hale getirilir. Bugün ki seminerde bunun bir sonucudur. İnşallah sonuçları da güzel olur.” Daha sonra Uluslararası yarışmalarda Bingöl’ü temsil eden ve çeşitli dereceler elde eden firma ve arıcılara plaketler takdim edildi. Fransa Paris bal yarışmasında ödül alan arıcılar; Platiun bal ödülünü alan Bingöl İli Arı Yetiştiriciliği birliği başkanı Mehmet Ali Aba’ya plaketini Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak takdim etti.

 Altın bal ödülünü alan Bingöl Çapakçur bal adına Fikri Üzer’e plaketini Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan çiftçi takdim etti. Altın bal ödülünü Şenli Bal adına Turgay Şenli aldı. Altın bal ödülünü alan Göl Bal Adına Bedri Sağdıç’a plaketini Tarım Ve Orman Bakanlığı Kanatlı ve Arıcılık Dairesi Başkanı İslam Köse takdim etti. İngiltere Londra Bal yarışmasında ödül alan arıcılar; Altın bal ödülünü alan Binbal adına Abdurrahman Atalay’a plaketini Türkiye Arı Yetiştiriciliği Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin takdim etti. Altın bal ödülünü  Bingöl Çapakçur bala adına Sedanur Özpolat aldı. 2017 yılı Apimondia Dünya Yarışmasında ödül alan arıcı; 2017 yılı Apimondia bal yarışmasında Dünya ikincilik ödülü alan Mücdettin Çakan’a Plaketini Bingöl Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay takdim etti.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.