DOLAR
32,5067
EURO
34,8128
ALTIN
2.490,67
BIST
9.540,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Alpaya Adaklı İlçesi esnafını ziyaret edip sorunlarını dinledi

Alpaya Adaklı İlçesi esnafını ziyaret edip sorunlarını dinledi
04.08.2022 22:38
277
A+
A-

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya beraberindeki heyetle birlikte Adaklı İlçesi esnafını ziyaret edip sorunlarını dinledi.

Bingöl’ün Adaklı ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Alpaya, esnafın sorunlarını dinledi. Adaklı’da öne çıkan sorunları esnafın ağzıyla dinleyen Alpaya ziyaret izlenimlerini ve Adaklı esnafının sorunlarını yaptığı yazılı açıklama ile basınla paylaştı.

“Esnaf sürekli artarak değişkenlik gösteren fiyatlardan rahatsız”

binguven-bal2

Alpaya yaptığı yazılı açıklamada, “Adaklı ilçemize il yönetimimiz ile birlikte ziyaret gerçekleştirdik. Çeşitli sektörden yatığımız esnaf ziyaretlerimizde esnafın sorun ve sıkıntılarını yakından dinleme fırsatımız oldu. Esnafımız sürekli fiyat artışlarından rahatsız durumda. Sattıkları ürünü ikinci alımda aynı fiyattan çok farklı bir şekilde aldıklarını belirttiler. Sürekli değişkenlik gösteren fiyatlardan ötürü ödemelerde sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.” dedi.

Adaklı esnafının artan kiralardan şikâyetçi olduğunu belirten Alpaya, “Adaklı esnafının bir diğer sorunu ise kiraların yüksek olmasıdır. İlçedeki kısır döngü maalesef giderleri karşılamıyor durumdadır. Kiralar da artınca esnaf bu konuda zor durumda kalıyor.” dedi.

Adaklının bir diğer sorununun ulaşım sorunu olduğunu vurgulayan Alpaya, “Adaklı esnafı ve halkı ulaşım konusunda sıkıntılarını belirttiler. Adaklı’nın Bingöl’e bağlantı yolunun kötü olduğunu gördük. Erzincan’a bağlanan yol da kötü. Dolayısıyla halk, yol bozuk da olsa Kovancılar ile bağlantı kurup ulaşım sağlıyor. Halk ve esnaf burada yol sıkıntısı da yaşıyor. Gerekli hizmeti görmeyen halk ulaşım için acil adımlar bekliyor. “ dedi.

Son olarak Alpaya, “Yetkili organların tüm ilçe, belde ve köylerimize ulaşım noktasında özellikle itina göstermesi gerekir. Ayrıca yüksek kiralar sadece ilçelerin değil ilimizin her bir köşesinin sorunudur. Kira atışı ile ilgili yasal düzenlemelerin acilen uygulanması ve denetimlerin ivedilikle yapılması gerekmektedir. Eski kiracıların yüksek kiralar ile yeni kiracılar ile değiştirilmesi konusu da maalesef yaygınlaştı. Çareyi zammı kabullenmekte bulan kiracılar bir çıkış kapısı arıyor. Bu çıkış kapısı başta mülk sahiplerinin merhametidir. İkinci olarak da yetkili organların gerekli denetimleri yapmasıdır.” ifadelerine yer verdi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.