Bingöl’de 4 yıldır yapımına başlanamayan yeni hastane, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır tarafından gündeme getirildi.
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 4 yıldır yapımına başlanamayan Bingöl Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini meclise taşıdı.
Sındır, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılmasını istediği önergede, hastanenin akıbetini sordu.
Sındır, soru önergesinde, “Cumhurbaşkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programında, 2017-2024 yılları arasında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması planlanan 2017100-145154 Proje No’lu “Bingöl Devlet Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Projesi” bulunmaktadır. Proje, 80.000 m2 alanda 400 yataklı hastane yapımını kapsamaktadır.
Proje toplam tutan 280.000.000 TL olup, 2017 yılından günümüze kadar herhangi bir harcama yapılmamış olduğu anlaşılmaktadır. 2021 yılı yatırım programında projeye ayrılan ödenek ise sadece 28.000.000 TL’dir. Proje başlangıç tarihi üzerinden dört yıl geçmiş olmasına rağmen herhangi bir harcama yapılmamış olması ve 2021 yılı için sadece proje toplam tutarının onda biri kadar ödenek ayrılması, projenin zamanında bitirilmesiyle ilgili endişelere yol açmaktadır.” ifadelerine yer verdi.
HASTANE NE ZAMAN YAPILACAK?
-Bingöl ilinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde mevcut kadın doğum servisi kapasitesi nedir?
-Bingöl ilinde kayıtlı doğum oranları nedir? Gelecek için doğum projeksiyonu yapılmış mıdır?
-Bakanlığınız tarafından projelendirilen hastane için projenin başlangıcından bugüne herhangi bir ihale yapılmış mıdır? Yapılmışsa eğer hangi işler için hangi usulle ihaleler yapılmıştır? Yapılmış olan ihalelerin konusu nedir ve ne zaman yapılmışlardır? İhalelerin bedelleri ne kadardır, kaç kişi/kurum ihalelere teklif vermiştir? İhaleleri kazanan yüklenici firmalar kimdir ve hangi bedelle ihaleleri almışlardır?
-Projede herhangi bir revizyon yapılmış mıdır? Yapıldıysa bunlar nelerdir?
-Projenin temeli ne zaman atılacaktır? Projenin ne zaman bitirileceği düşünülmektedir?
-Projenin başlangıcından bu yana 4 yıl geçmiş olmasına rağmen herhangi bir harcama neden yapılmamıştır?
-Projenin bitiş tarihi olan 2024 yılının sonuna kadar tamamlanması mümkün müdür?
-Proje kapsamında bugüne kadar hiç harcama yapılmamış, 2021 yılı için 28 milyon TL ödenek ayrıldığı görülmektedir. 2021 yılında ayrılan ödenek ile hangi işler yapılacaktır?
-Teknolojik özellikleri, klinik hizmetleri, yararlanacak insan sayısı, sağlık ve yardımcı personel sayıları açısından yapılacak hastane ek binasının kapasiteleri ne olacaktır?
-Projenin yapılacağı alan neresidir? Etüd çalışmaları yapılmış mıdır? Hastanenin yapılacağı alan itibariyle merkeze olan uzaklığı ne kadar olacaktır?