DOLAR
34,4936
EURO
36,4071
ALTIN
2.956,95
BIST
9.287,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

6. KAYY-DER KÜRT BÖREĞİ FESTİVALİ, 17 EYLÜL DE

6. KAYY-DER KÜRT BÖREĞİ FESTİVALİ, 17 EYLÜL DE
11.09.2023 00:46 | Son Güncellenme: 16.09.2023 22:55
219
A+
A-

İlki 2016 yılında gerçekleştirilen geleneksel 6. Kürt böreği festivali, 17 Eylül de yapılacak.

1990 yılında İstanbul’da kurulan Kiğı, Karakoçan, Adaklı, Yayladere ve Yedisu Derneği KAYY-DER’in düzenlediği 6. Kürt Böreği festivali, 17 Eylül pazar günü İstanbul Beykoz da gerçekleştirilecek.

Kürt böreğinin mucidi Kiğılı Rengo Mehmet’in başlattığı Kürt böreği serüveni, gelişimle devam ediyor. Binlerce insanın iş alanı ve gelişimi ile ülke sınırlarını aşan cafe börek restoranlarıyla istihdam ve lezzet durağı haline gelmiş durumda.

binguven-bal2

Kürt böreğinin adını kimi yerlerde küt böreği, sade börek gibi isimlerle Kürt böreği cümlesinden rahatsız olan çevrelere inat yıllardır ana dilinde kendi öz kültürünü yaşatmaya çalışan Kayy-der, bölge insanımızın öncülük ettiği ve yürüttüğü Kürt böreğine sahip çıkarak önce patenti alındı akabinde börekçileri bir araya getirerek festivallerle ayağa kaldırdı.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ SAHİPLENMEK ZORUNDAYIZ”

Kürt böreği festivalinin fikir babası eski Kayy-der başkanı Tuncay Gökçe, “Festivalin amacı, yöresel kültürümüzü sahiplenmektir” dedi.

Gökçe: “Festival fikrinin ortaya çıkışı, 100 yıl önce Kiğı’dan İstanbul’a gelip yöresel katmer ve zervetten doğan öz kültürümüzün bugün geldiği noktada adını yaşatmak ve gelişimine sahip çıkmaktır.

Baskın bakış açısına karşı farklı söylemlerle tabelalara karşı bir farkındalık ve dilimizi kültürümüzü sahiplenmesi gereken bir değer olması nedeniyle düşünüp projelendirdiğimiz bir festivaldir.

Yüzlerce Kürt börekçimizin de destekleri ile yılda bir kere de olsa insanlarımız bir araya gelerek hem kendi değerlerine sahip çıkmak, diğer taraftan tanışıp dayanışmayı sağlayarak hep beraber güç birliği ile beraber Kürt böreğimizi yiyip eğleneceğiz” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.