DOLAR
32,3679
EURO
34,9483
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

KİĞI DERNEKLERİ: “YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

KİĞI DERNEKLERİ: “YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”
16.05.2022 00:20
409
A+
A-

Geçen hafta manşetten vermiş olduğumuz haberde yer alan 10 yılı aşkın bir süredir “Kiğı Yedisu Yolunun” ulaşıma kapalı olması ve yetkililerin duyarsızlıkları ile birlikte tarihi ilçenin her geçen gün erimesini dile getirmemiz, İstanbul’da faaliyetlerini yürüten Kiğı Derneklerini harekete geçirdi.

 KİDEB: 2.5 KATRİLYON HARCANDI AMA ENERJİ ÜRETİLMİYOR

İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Kiğı Dernekler Birliği (KİDEB) tarafından gazetemize yapılan açıklamada; “Geçmişte STK’lar olarak duyarsızlık, sessizlik göstersek de bölgemizin rantçıların elinde olması, bizleri son derece rahatsız etmektedir. Bundan böyle Peri suyu boynu bükük değildir. Özaltın şirketi tarafından 20 yılda 2.5 katrilyon harcanarak yapılan baraj, bir yıl çalıştıktan sonra patlak vermiş, ancak mevzuata uygun olmadığı halde, ihale yapılmadan onarım işi tekrar Özaltın şirketine verilmiştir.

DSİ Bölge müdürlüğü ne iş yapıyor?

Harcanan bu paraların hesabını soran yok mu?

binguven-bal2

Yapılan işin garanti süresi yok mu?

KİĞI YEDİSU YOLU NE ZAMAN BİTECEK?

41 km’lik Kiğı Yedisu yolunun yapılması için 668 milyon para harcandıktan sonra yapılan yolun hatalı projelendirilmesine karşı 750 milyon ek ödenek ile yine Cengiz Özaltın firmalarına verilmesi, akla ziyan bir vakıa olduğunu vurgulayan KİDEB, “Bizler ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayan, kurduğumuz küçük işletmelerce istihdam oluşturanların desteğiyle kurduğumuz yöre derneklerimizin tamamı olarak beyan ediyoruz.

Bizler, ilçemizi, köyümüzü, ilimizi ve bölgemizi unutmadık, yok saymak gibi bir lüksümüz yok ve yüzümüz her zaman bölgemizdedir.

Karayolları bölge müdürlüğü ne yapıyor?

Bu paralar, bu halkın vergileriyle ödenmiyor mu?

Ülkeyi yönetenler, bu talanı görmüyor musunuz?

“Bir avuç yandaşın rantı uğruna, bölgenin ekolojik dengesi bozulmuştur. Tüm bunlardan yetkililerin sorumluluğu olduğu gibi, bugün de buna sessiz kalanların da vebali vardır.

Kiği-Yedisu yolu 10 yılı aşkındır kapalı, vatandaş akrabalarına dahi gidemez durumda. Gidebilmeleri için 35 ila 40 km. yol yerine, 170-180 km. olan Bingöl-Karlıova yolu kullanılmak zorunda kalınmaktadır. Bu durum, bölge insanları için adeta bir işkence haline gelmiştir. Oysa Özaltın Baraj ilgilileri ve çalışanları için bu yol kullanıma açıktır. Özaltın Barajının burada yapılmış olması sadece yolun kapanmasına sebebiyet vermemiş,  aynı zamanda tarihi Selenk Köprüsünü baraj suyu altında bırakmıştır. Yine Kiğı Kalesi büyük ölçüde tahrip edilmiştir.

Şimdi Kiğı Dernekler Birliği (KİDEB) olarak yetkilileri göreve davet ediyoruz. Derhal usulsüz yapılan uygulamalar hakkında işlem yapılsın. “Kiğı-Yedisu yolu açılsın ve bu azap son bulsun” diyen Kiğı’dan ses veren arkadaşlarımızın sesine hep birlikte ses veriyoruz. Kiğı-Yedisu yolunun derhal açılmasını istiyor ve konunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz”.

KİDEB

BİNGÖL KİĞI DERNEKLERİ BİRLİĞİ

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.