DOLAR
32,3712
EURO
35,0140
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

EL ALTINDAN ALIMLAR DEVAM EDİYOR, İDDİASI….

EL ALTINDAN ALIMLAR DEVAM EDİYOR, İDDİASI….
06.03.2022 22:36
491
A+
A-

Bingöl İl Özel İdaresine sınavsız 70 daimi işçi alınacağı ile ilgili iddialar üzerine HDP Bingöl milletvekili Erdal Aydemir konuyu meclise taşımasına rağmen, Ak Parti Bingöl il teşkilatı ve milletvekillerinden ses çıkmaması, alımlar ile ilgili iddiaları güçlendirdi.

ALINACAK İSİMLER BELİRLENDİ

Konu ile ilgili gazetemize ulaşan bilgilere göre, alınacak kişiler yine milletvekillerinin ve Ak Parti yetkililerin yakınları olduğu belirtildi. Daha önce el altından şirket elemanı olarak alınan 55 kişi kadroya alındı ve alınacak 15 kişi de el altından alınacak.

binguven-bal2

İddiaya göre; Bütçe Komisyonu başkanı Cevdet Yılmaz’ın akrabası M. B, Milletvekili Feyzi Berdibek’in akrabası K. H, eski Belediye başkanı Hacı Ketenalp’in oğlu, F. K, Ak Parti Gençlik kolları yönetiminde ve belediye başkan vekili Sait Kolak’ın yeğeni M. K, ve C. T isimli kişilerin alınacağı iddia edildi.

AYDEMİR İDDİAYI MECLİSE TAŞIDI, CEVAP YOK!…

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, İl Özel İdaresine 70 daimi işçi alınacağı iddialarını ve itfaiye sıkıntısını soru önergesi ile meclise taşıdı.

Bingöl İl Özel İdaresine sınavsız 70 daimi işçi alınacağı ile ilgili iddialar olduğunu belirten Aydemir, alımlar ile ilgili herhangi bir ilan veya duyurunun yapılmadığını söyledi.

Aydemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması talebiyle meclise sunduğu önergede, “Son dönemlerde Bingöl’de kurumlara yapılan alımlar sürekli olarak aynı döngü içerisinde gündem olmaktadır. AKP İl Teşkilatının listeleri belirlediği ile ilgili birçok iddia olmasına rağmen; kurumların listeleri paylaşmak başta olmak üzere herhangi bir açıklama yapmamaları bu iddiaların doğruluğunu güçlendirmektedir. Son olarak İl Özel İdaresine 70 kişilik sınavsız alım yapılacağı iddiası, bu iddiaların üzerine kurum idarecileri tarafından herhangi bir aksi yönde açıklamanın yapılmaması, iddianın doğruluk tarafını yine güçlü kılmıştır. Bingöl’de binlerce işsiz, yoksul, liyakatli gençler yurt dışına kaçma planları yaparken bu tür alımlarda başvurulan “Nepotizm” durumu tüm kurumlarda bir gelenek haline getirilmiştir” dedi.

Aydemir, şu sorulara cevap istedi:

“-70 kişilik sınavsız alım yapılacağı iddiası doğru mudur?

-İddia edildiği gibi alım yapılacak ise neden herhangi bir ilan, duyuru yapılmamıştır?

-Kurumlarda alımların pay edilerek belirlendiği iddiası var. Bu konuda bir soruşturma başlatacak mısınız?

-İl Özel İdaresi “idarecilerinin” alım iddiaları hakkında herhangi bir açıklama yapmamalarının veya yapamamalarının özel bir nedeni var mıdır?

-Söz konusu iddialar doğru ise alımları durduracak mısınız?”

İTFAİYE SIKINTISI YAŞANIYOR

Aydemir, meclise sunduğu diğer bir önerge ise itfaiye araçları ile ilgili oldu. Bingöl’de itfaiye sıkıntısı yaşandığını belirten Aydemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması istemiyle meclise sunduğu önergede, şu ifadelere yer verdi: “Bingöl’de yaşanan itfaiye sıkıntısı her geçen gün daha fazla gün yüzüne çıkmaktadır. İtfaiye birimi yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde; itfaiye araçlarında ki yetersizlik ve bu yetersizlikten kaynaklı yaşanan zorluklar bizzat tarafımıza iletilmiştir. Ayrıca gerekli araç gereç yetersizliğinin yanında malzeme ve personel yetersizliğinin sıkıntılarının da her geçen gün kendilerini daha fazla zorladığını ifade eden yetkililer tüm birimlerde yaşanan eksiklerin giderilmesi konusunda atılacak adımları beklemektedirler.

Bu bağlamda;

-Bingöl’de, İtfaiye Birimine ait itfaiye sayısı kaçtır?

-Yetersiz olduğu iddia edilen araçların temini konusunda bir çalışmanız olacak mı?

-İtfaiye biriminde çalışan personel sayısı kaçtır, yeni personel alımları ile ilgili bir planlamanız var mıdır?”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.