DOLAR
34,0451
EURO
37,9526
ALTIN
2.801,73
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

BİR GÜNDE İKİ ACI HABER

28.07.2024 22:23 | Son Güncellenme: 28.07.2024 23:40
335
A+
A-


Bir günde iki sevdiğin, değer verdiğin arkadaşını kaybetme haberi, insanı ürkütür ve üzer.
Her ölüm acıdır ama gençlerin vedaları ayrı acıdır. Her ölüm erkendir; iki dostumun da erkendi.
Mustafa Kaya daha 40’lı yaşlarda, Hacı Selim Geçit ise 60’lı yaşlardaydı.

Dün akşam ortak bir arkadaşımız sosyal medyada Mustafa Kaya dostumun sağlıklı fotoğrafını paylaşınca sevindim, “Maşallah iyileşmiş, eskisi gibi sağlıklı olmuş” diye yorum yaptım ama öyle değilmiş. Epeydir kanser illeti ile mücadele ediyordu. Zaman zaman konuşurduk, yazışırdık. Ta ki ortak arkadaşımız Mücahit Seçmen’in acı paylaşımı ile gerçeği öğrendim.
Matbaa, grafik tasarım ajans işleri ile uğraşırdı. Meslektaşımız olan iyi bir hemşerimiz, iyi bir insan, iyi bir dostum idi. Gazetemizin 1. yıldönümü gecesi öncesi ofise geldi, ne yaptınız, hazırlıklar nasıl, bana düşen bişey var mı? diyerek katkıda bulunuyordu.


Geçti bilgisayar başına bir anda Bingöl İl, ilçe görsellerini görünce; ben bir slayt hazırlayacağım dedi.
Bende iyi olur dedim.
Yeğenimi yanına alarak harika bir slayt gösterisi yaptılar. Yıl 2004, o zaman bu günkü gibi sosyal medya yok, yaptıkları slayt gösterisi, katılanlara ayrı bir coşku vermişti.
Şimdi iki evladını bıraktı ebedi aleme göç etti. Her nefis ölümü tadacaktır, bundan kaçış yok.  
Biz ondan razıydık, Allah da ondan razı olsun.
Ailesi ve tüm sevdiklerine sabırlar diliyorum.



BİR HACI SELİM GEÇİT, GELDİ GEÇTİ!

Hacı Selim Geçit’in annesi köylümüz akrabamızdır, Babası komşu Çerme – Erbaşlar köyündendir.

binguven-bal2

Yaşından dolayı Hacı Selim abi derdim oda bana Dayım derdi, Annesi köylümüz olduğu için, “Tüm Dımlag köyü benim dayılarımdır, atalarımdır, hürmetim sonsuzdur” derdi.

Çok şakacı, esprili, neşeli bir insan olduğu için herkes tarafından çokça sevilirdi.

Bende özellikle zaman zaman arardım ya da o arardı, uzun uzun konuşurduk.

Kalp’ten rahatsızlıkları vardı, son görüşmemizde; ses tonu yorgundu. “Abim dikkat et kendine sen bize lazımsın demiştim”.

Sosyal medya dan maalesef acı duyuru da “Hacı Selim Geçit” vefat etti denilince, kardeşleri Doğan, Mehmet, yeğenleri Ali, Resul gibi kimi aradıysam cevap veren olmayınca; acı haber maalesef gerçektir” diye kabullendim.

İki saat sonra akrabası Resul Sazan döndü ve vefat eden Hacı Selim Geçit’i o çok sevdiği köyüne yolcu ettik dedi.

HER ÖLÜM ACIDIR AMA BAZEN ŞÜKÜR ETMEK GELİYOR

Daha dört gün önce Bingöl ilimizde 24 Temmuz 2024 Çarşamba günü öğlen saatlerinde bir uyuşturucu madde bağımlısı, Bingöl merkezde elindeki bıçakla rastgele insanlara saldırdı. Saldırganın bıçak darbelerine maruz kalan 4 kişi hayatını kaybetti. 5 kişinin hastanede tedavisi devam ediyor.

Her birinin ayrı ayrı hikâyeleri var, suçsuz günahsız insanlarımız, çarşıya çıkmaya korkar hale gelmesi; ilimiz adına çok büyük endişeye sebep olmuştur.
Kimisi ta Tarsus’tan akraba ziyaretine gelmiş, kimisi, çarşı merkezinde zamanını tüketirken, kimisi, oturduğu yerde ve hep sırtından vurularak öldüler.
Bingöl de uyuşturucu kullanım oranı ciddi tehlike altındadır, tedavi için başka illere sevk ediliyor ve iyileşmeden geri geliyorlar.
Bingöl’de bu konuda yıllardır uyuşturucu bağımlısı kişilerin olduğunu ve bu kişilerin tedavi görmesi için il merkezinde bir “AMATEM kurulmalıdır” diyen sosyolog yazar Zülküf Elçi şimdi haklı çıktı mı?
Haklı çıktı.
Bingölün yetkilileri, “Ankara’dan uzaktan açıklama yaparak gereken yapılacaktır” açıklamaları ile geçiştirmeyecek kadar acildir.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile beraber yeni Valinin gelmesiyle Bingöl’de her hafta basına verilen açıklamalarda; Kimi 10, kimi 20, kimi 30 yıl hüküm giydiği halde ortalıkta gezen suçluların yakalandığı bir il durumundadır.
Ne oluyor Bingöl’de?
Bu olayda suçsuz günahsız iken birilerin elinden öldürülmek çok ağırdır, Allah ailelerine sabır ve metanet versin.
Evinde ve hasta yatağında ölmek için dua etmek gerekiyor.
Allah tüm ölmüşlerimiz, acı olayda hayatını kaybedenlere, Mustafa Kaya kardeşime ve Hacı Selim Geçit abimize rahmetiyle muamele eylesin.
Geride kalanlara sabırlar diliyorum.

Galip AKENGİN

 
 
 
 
 
 
 
 
Yazarın Diğer Yazıları
binguven-bal2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.