DOLAR
32,3277
EURO
35,0598
ALTIN
2.296,98
BIST
9.045,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Vali Ekinci Kiğı’da İncelemelerde Bulundu

Vali Ekinci Kiğı’da İncelemelerde Bulundu
27.06.2021 20:15
441
A+
A-

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 25 Haziran 2021 tarihinde saat 21:28’de meydana gelen ve merkez üssü Bingöl-Kiğı olan 5.3 büyüklüğündeki deprem sonrasında ilçe merkezinde incelemelerde bulundu.

Afet bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Kiğı ilçemizi ziyaret eden Vali Ekinci, Kiğı Kaymakamlığında yapılan toplantıda Kaymakam Enis Aslantatar’dan bilgi aldı.

İlçe merkezindeki incelemelerinin ardından Vali Ekinci, depremden etkilenen esnaf ve vatandaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.

binguven-bal2

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ekinci şunları söyledi:

“Hamdolsun beton binalarda hasar söz konusu değil, sadece taş binalarda hasar mevcut. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü personelimiz alanda hasar tespit çalışmaları yapıyor. Şu ana kadar sayı tespit edilen sayı çok yüksek değil, ama net sayı resmi olarak belirlenmeden açıklamak istemiyoruz. Ama önemli olan bu tarz depremlerde herhangi bir can kaybının yaşanmamasıdır. Bizi mutlu eden budur. Bu saatten sonra önemli olan Belediyemiz ve Kaymakamlığımızla birlikte çalışmalarımızı güncellemek, depreme karşı tedbirli ve donanımlı hale gelmektir. İnşallah gayretlerimiz bu yönde olacaktır.

Deprem tecrübesi Bingöl’de de Kiğı’da da mevcut. İhtiyaç duyan, korku nedeniyle evine giremeyen vatandaşlarımıza çadır gönderiyoruz. Şu ana kadar 60’a yakın çadır kurulumu yaptık. İhtiyaç duyan tüm vatandaşlarımıza devletin tüm imkânlarını seferber ediyoruz” dedi.

Afet bölgesindeki incelemelerinde Vali Ekinci’ye Kiğı Kaymakamı Enis Aslantatar, Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüağ, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kerem Oruk, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Arslanboğa ve diğer ilgili kurum personeli eşlik etti.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.