DOLAR
32,4668
EURO
34,8492
ALTIN
2.475,21
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bingöllü Berivan Almanya’da milletvekili oldu

Bingöllü Berivan Almanya’da milletvekili oldu

Bingöllü Berivan Almanya’da milletvekili oldu
20.03.2021 10:57
647
A+
A-

Bingöllü Berivan Almanya’da milletvekili oldu

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya parlamento seçimlerinde, dört Türkiye kökenli milletvekili parlamentoya girdi. Yeşiller Partisinden aday olan Bingöllü Berivan Aymaz, parlamentoya da girmeyi başaran listedeydi.

Hristiyan Demokratlar Birliği’nin (CDU) adayı olan daha önce de mecliste milletvekili olan Serap Güler bu kez seçilemezken, SPD iki olan Türkiye kökenli milletvekili sayısını üçe çıkardı, Yeşiller ise bir Türkiye kökenli vekil çıkardı.

SPD milletvekilleri Serdar Yüksel ile İbrahim Yetim yeniden seçilmeyi başarırken, aynı partiden Volkan Baran da ilk kez meclise girdi.

binguven-bal2

Daha önce Köln’ün Mülhem ilçesinin ilk Kürt belediye başkanlığı unvanını alan Bingöllü Berivan Aymaz, Yeşiller’den aday olup Meclise ilk kez girmeyi başardı. Berivan Aymaz partisinin elde ettiği seçim sonucunu şöyle değerlendirdi:

“Parti açısından çok ciddi bir kaybımız oldu. Daha önceki seçimlerde %11.3 oranında oy almışken bu seçimlerde % 6.4 gibi bir oy oranıyla meclise girdik. Toplam milletvekili sayımız 14, ben 13. kişi ve yeni bir sima olarak girdim. Yeşiller açısından riskli bir seçim süreci yaşadığımızın farkındaydık. Sağ popülizmin güvenlik sorunları ve mülteci krizi gibi sebeplerle ön plana çıktığı bir dönemdi. Yeşiller kendi perspektifleri ile öne çıkamadılar. Ayrıca iktidarda olduğumuz süre boyunca başarıyla yaptığımız işleri de kamuoyuna iyi duyuramadık. Bugünden itibaren eksikliklerimizin neler olduğunu kendi içimizde de tartışmaya başlayacağız. Önümüzde genel seçimler var, bu eksiklikleri gidermemiz çok önemli. Kuzey Ren Vestfalya eyaleti meclisinde bize muhalefet görevi düştü. Bu görevi de çok önemsiyoruz. Özellikle sağ popülizmin yükseldiği bir dönemde muhalefeti çok iyi yapmak gerektiğini düşünüyoruz.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.