DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

PROJELERLE GELEN TEK ADAY

PROJELERLE GELEN TEK ADAY
28.04.2023 21:35 | Son Güncellenme: 28.04.2023 21:55
261
A+
A-

Bağımsız Aday Mert’ten Bingöl’e 48 proje

14 Mayıs seçimlerine 2 hafta kaldı. Adaylar tüm güçleriyle sahada. Onlardan birisi de Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Fesih Zeki Mert. “Kazanan Bingöl Olsun” sloganıyla yola çıkan Bağımsız Aday Mert, Bingöl’ü ayağa kaldıracak 48 projesini açıkladı.

Bingöl için kurduğu hayalleri ve projeleri Bingöl halkıyla paylaştı.
Bingöl’ün Türkiye’de 81 il arasında gelişmişlik endeksine göre 71. sırada yer aldığını belirten Mert “Bingöl’ün hak ettiği kaynak neden Bingöl’e ulaşmıyor?” diye sordu. Bağımsız Aday Mert “Sözüm olsun, hep çalışacağız, Bingöl’ün hak ettiği ne varsa doğduğum, büyüdüğüm topraklara getireceğim.” dedi.
“Bingöl Finans ve Teknoloji Merkezi olacak.”
14 Mayıs’ta seçilirse Bingöl’ü geliştirecek projelerinin başında Bingöl’ü finans ve teknoloji merkezi haline getireceklerini belirten Mert “En büyük hayallerimden biri Bingöl’ü bölgenin finans ve teknoloji üssü yapmak. Teknoloji şirketlerinin Bingöl’e yatırım yapmaları için vergi avantajları ve teşvikler sağlanacak.” dedi.

binguven-bal2

“Karlıova Et Entegre Tesisi Projesi”
Bingöl’ü hayvancılığın başkenti yapmayı planladıklarını belirten Fesih Zeki Mert bölgedeki hayvan sayısının artırılması için teşvikler verileceğini söyledi. Karlıova’da et entegre tesisi açmayı planladığını belirten Mert “Et entegre tesisi, bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin artmasına ve sektörün gelişmesine katkı sağlayacak. Bu sayede bölgedeki hayvancılık sektörü geliştirilerek, istihdam ve gelir artışı sağlanacak.” dedi
“Hasarek Kayak Merkezi”
Hasarek Kayak Merkezi’nin turizm açısından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Fesih Zeki Mert kayak merkezinin yaz-kış çalıştırılacağının sözünü verdi. Fesih Zeki Mert “Yatırım yapılarak kayak merkezi daha güvenli ve konforlu hale getirilerek turistlerin ilgisi çekilecek. Yeni proje ile kayak merkezini yazın da turizme açık hale getireceğiz.” dedi. Yeni projenin ayrıntılarını da paylaşan Mert ” Yapacağımız yeni proje içinde avm, lunapark, seyir teras, restoran, düğün salonları, kiralanabilir havuzlu villalar, aqua park, profesyonel futbol ve basketbol sahaları, helikopter pisti, açık otopark, teleferik ve birçok sosyal tesis yer alacak.” dedi
“Kent Meclisinin Kurulması”
Mert’in projeleri arasında ilk sıralarda kent meclisinin kurulması da yer alıyor. Bingöl halkını da yönetime katmayı ve karar alma süreçlerini daha şeffaf yönetmeyi vaad eden Mert “Kent meclisi, şehrin yönetiminde halkın doğrudan temsil edileceği bir yapı olacak. Bu meclis, seçimlerle belirlenecek ve şehrin farklı kesimlerini temsil edecek üyelerden oluşacak.” dedi.
“Gıdaevi kurulacak”
Bingöl’de sosyal yardımlarla geçinen pek çok kişinin bulunduğunu belirten Mert, seçilirse gıdaevi kurulacağı müjdesini verdi. Gıdaevinden ihtiyacı olanlara ücretsiz gıda temini yapılacağını söyledi. Mert “Gıdaevi ile gerçekten ihtiyaç sahibi ailelere hizmet ederek sürekli gıda temini yapılacak. Sosyal yardımların maddi olan kısımlarının yanında direkt gıda olarak da halkımıza hizmet edeceğiz.” dedi.
“Sosyal Yaşam Merkezi”
Bingöl’de insanların sosyalleşmek için bir merkeze ihtiyacı olduğunu belirten Mert “Bingöl halkının güzel yaşamaya, kaliteli vakit geçirmeye hakkı yok mu? Erkekler, gençler kahve köşelerine, kadınlarımız evlere sıkışmaya mahkum mu? Hemşehrilerimin en iyiyi hak ettiğini biliyorum.” dedi.
“Bağımlılıkla Mücadele Merkezi”
Uyuşturucu kullanımının çağımızın en büyük sorunlarından biri olduğunu belirten Mert özellikle gençlerimizi bu illetten uzak tutacak projelere ihtiyaç olduğun altını çizdi.
Mert “Alkol, uyuşturucu ve kumar maalesef gençlerimizi bekleyen en büyük tehlike ve tuzaklar. Bingöl’de uyuşturucu kullanımı maalesef çok küçük yaşlara kadar inmiş durumda. Aile kurumunun altına dinamit koyan bu illet tüm toplumun bilinçlenerek hep beraber mücadele etmesi gereken bir olgu. Gençlerimizi bu illete bulaşmadan korumak ve topyekün savaşmak zorundayız.” dedi.
“Gençlere Nitelikli Dil Eğitimi Verilecek”
Bingöllü gençlerin çağın ihtiyaçlarını karşılar şekilde yetiştirilmesinin altını çizen bağımsız aday Mert, gençlere nitelikli dil eğitimi verileceğini söyledi. Mert “1 dil 1 insan mantığı ile Bingöllü gençlerimizi dünya insanı yapmak, onları dünya ile entegre etmek ve kendi branşlarında başarılı birer birey yapmak için dil öğretmek zorundayız. Maalesef devlet okullarımızda yabancı dil eğitimi alan gençlerimiz dil öğrenimi konusunda yetersiz. Biz bunu gençlerimize gerek sınıfta gerek konuşarak gerekiyorsa da yurt dışına göndererek ortadan kaldıracağız.” dedi.
“Bölgesel İstihdam Ofisleri”
Bingöl’ün kısıtlı iş imkanları nedeniyle göç veren il konumunda olduğunu belirten Mert gençleri doğduğu büyüdüğü topraklarda tutmak için istihdam ofisleri açacaklarını söyledi. Bu sayede işveren ile iş arayan gençleri buluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Fesih Zeki Mert “Bingöl’de işletmeler ve kurumlar nitelikli eleman ihtiyacı duyuyor. Birçok gencimiz de çalışmak için iş arıyor. Arz ve talebi birleştirecek gençlerimizi iş sahibi yapacak ve işletmelerin de ihtiyaçlarını karşılayacak bir ara yüz oluşturacağız.” dedi.
Üniversite öğrencilerinin yurt ve burs imkanlarını artıracaklarını belirten Mert “Bingöllü gençler iş hayatında, bürokraside, yönetimde, bilimde, sanatta, sporda… Her yerde bizleri gururla temsil etsinler. Çocuklarımızla gurur duyalım.” dedi. Mert ayrıca üniversite öğrencilerine sağlık hizmetleri, spor salonları, kitaplar ve diğer hizmetlerde indirimler veya ücretsiz hizmetler sunulacağını söyledi.
“Engelsiz Yaşam Merkezi”
Engellileri de unutmadıklarını belirten Fesih Zeki Mert, kuracakları engelsiz yaşam merkezi ile engellilerin topluma daha kolay entegre olacağının altını çizdi. Fesih Zeki Mert “Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve sosyal hayatın içerisinde yer almaları için gereken tüm imkanları sunacak bir merkez oluşturacağız.” dedi.
“Bingöl Turizm Merkezi Olacak”
Fesih Zeki Mert Ayrıca Bingöl’ü ulaşımda merkez haline getirerek turizmle kalkındıracaklarının altını çizdi. Havalimanı ve tren garının kapasitesini ve işlevini artıracaklarını söyledi. Erzincan-Bingöl güvenlik yolunun da bir an önce tamamlanacağının sözünü verdi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.