DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

‘Moleküler Biyoloji ve Genetik’ anabilim dalında doktora programı açıldı

‘Moleküler Biyoloji ve Genetik’ anabilim dalında doktora programı açıldı

‘Moleküler Biyoloji ve Genetik’ anabilim dalında doktora programı açıldı
22.03.2021 22:42
565
A+
A-

‘Moleküler Biyoloji ve Genetik’ anabilim dalında doktora programı açıldı

Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yaşayan Diller Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nde devam eden on üç doktora programına “Moleküler Biyoloji ve Genetik”  Anabilim Dalı’nda da açılan doktora programının eklenmesiyle üniversitemizin 14. doktora programı açılmış oldu.

14 Alanda Doktora Eğitimi Verilmektedir

Halen Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü’nde; Arı ve Arı Ürünleri Anabilim Dalı, Biyoloji Anabilim Dalı, Fizik Anabilim Dalı, Kimya Anabilim Dalı, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı, Makine Mühendisliği Anabilim Dalı, Zootekni Anabilim Dalı alanlarında doktora programları bulunuyor. Yeni açılan ‘Moleküler Biyoloji ve Genetik Doktora Programı’na da 2020-2021 akademik yılında öğrenci alınacak ve böylece Fen Bilimleri Enstitüsü’nün 9 anabilim dalında doktora öğrenimi devam edecek. Ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde; Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı ve İşletme Anabilim Dalı’nda doktora programları, Yaşayan Diller Enstitüsü’nün Kürt Dili ve Edebiyatı ile Zaza Dili ve Edebiyatı Anabilim Dallarında doktora programları ile birlikte toplamda 14 alanda doktora öğrenimi veriliyor.

binguven-bal2

“Gereksinimler Doğrultusunda Yeni Programlar Açılacaktır”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak; “YÖK tarafından yeni doktora programımızın onaylanması ile birlikte, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 9. Doktora programı tüm Enstitülerimiz bünyesinde 14. doktora programını açmış olduk. Üniversitemiz bundan sonraki süreçte ülkemizin ve bölgemizin gereksinimleri doğrultusunda yeni programlarla gelişimini sürdürmeye devam edecektir. Yeni açılan doktora programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.