DOLAR
32,5188
EURO
34,7220
ALTIN
2.497,58
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Yayladere ve Nilüfer, kardeş belediye oldu

Yayladere ve Nilüfer, kardeş belediye oldu
12.09.2021 21:21 | Son Güncellenme: 13.09.2021 08:10
506
A+
A-

Bingöl ilçe belediyelerin kardeş belediye çalışmaları devam ediyor. Son zamanlarda özellikle Bingöl’ün kuzeyinde yer alan ve ekonomik nedenlerden dolayı gelişimini tamamlayamayan Kiğı, Adaklı ve Yayladere ilçelerinin siyasi partilerin kardeş belediye formülü ile dayanışma ve yardımlaşma programına, Yayladere Belediyesi ile Bursa Nilüfer Belediyesi arasında imzalanan kardeşlik protokolü ile devam edildi.

Bir süre önce Kiğı Belediyesi de Üsküdar Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalamış, karşılıklı ziyaretlerle dayanışma ve yardımlaşma adımları atılmıştı.

PROTOKOL İMZALANDI

binguven-bal2

Bingöl genelinde tek CHP’li belediyeyi yöneten Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek, CHP Genel merkezinin de desteği ile Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem arasında “kardeş kent” protokolüne dair imzalar atıldı.

Akyürek, Erdem’i makamında ziyaret etti. Kardeşlik protokolünün imza töreninde CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Tunceli Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun da hazır bulundu.

‘İLÇEM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM’

İki belediyenin Meclis üyelerinin onayı ile kardeş belediye protokolü imzalandı. Akyürek, yaptığı açıklamada, “Gönül ve hizmet köprüsü Bursa’dan Bingöl’e gelecek. Her iki kentimize hayırlı uğurlu olsun. Nilüfer Belediye nezdinde tüm emeğe geçenlere şahsım ve ilçem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.