DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

“TÜRKİYE’DE YÖNETİM KRİZİ VAR”

“TÜRKİYE’DE YÖNETİM KRİZİ VAR”
04.07.2021 23:57 | Son Güncellenme: 04.07.2021 23:58
538
A+
A-

Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, Bölge Koordinatörü ve GMYK Üyesi Profesör Doktor İbrahim Gezer, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için geldiği Bingöl ve Genç ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Parti binasında teşkilat üyeleriyle beraber bir araya gelen Gezer, Eğitim, sağlık, gelecek ve bilim sanat kaygısı konusunda gençlerin öneri ve taleplerini dinledi.

“Hayatı Medenileştiren Kadındır”

binguven-bal2

Parti teşkilatında kadınlarla bir araya gelen Gezer, siyasette kadının önemine değindi. “Türkiye, normale kadınların emeğiyle geçer. Kadının, şefkati, merhameti, zekâsı ve yurt bilinciyle ülkeyi normale dönüştürebiliriz. Daha çok kadın arkadaşlar partimize kazandırmalıyız” dedi.

“Haksızlığa Karşı Gençlerin Cesur Olmaları Lazım”

“Türkiye’nin geleceği gençlerdir. Umut gençlerdedir. 6 milyona yakın genç oy kullanacak ne zaman ki gençler sandığa giderse sonucu belirleyen onlar olacaktır. Partimiz okul niyetinde olmalıdır. Felsefi, bilim, eğitim ve vicdan çok önemlidir. Kültür, sanat, felsefe, bilim konusunda gençler siyasete kazandırılmalıdır. Gençler Siyasete ağırlık verilmelidir. Önce kurallar olmalı siyaset bütün alanların üst sistemidir. Üst sistem ıslah edilmeden altı edilmez. Gençler kaybolmuş. Ne eğitim ne istihdamı nerde bu gençler 6,7 milyon genç ya evinde ya cezaevlerinde gençler huzursuzdur.”

“Güven Veren Bir İktidarla Her Şey Değişir”

Döviz TL’yi geçti. Çelik kasa satışları yok satıyor yatırım yok güven yok vatandaş sermayesini evlerinde kasaya koyuyor neden bunlar bankada tutulmuyor böyle bir ortamda kimse yatırım yapmaz. Hukuk, adalet, demokrasi, liyakat yok mafya çete sahaya inmiş döviz şuanda her şeyden çok kazandırıyor. 2002 2013 arası fark 12 yılda 1,5 tan 2 ye gelirken ondan sonra 5,6 kata çıktı. Evlilik oranları azaldı, boşanma oranları arttı aile içi kavgalar çoğaldı. Bunların önüne geçmek için güven veren bir iktidarın gelmesi lazım.”

Parti teşkilatında yapılan değerlendirme toplantısından sonra esnafı gezen heyet ardından Genç Öğretmen Evinde, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Deva Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, Solhan İlçe Başkanı Ahmet Ozan, Karlıova İlçe Başkanı Mustafa Gölen, Adaklı İlçe Başkanı Ersin Elmalı, Arakonak Belde Başkanı Sait Ok ve parti teşkilat üyeleri de katıldı.

Servi Bölgesinde çıkan orman yangını ile ilgili açıklamalarda bulunan Deva Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar şunları söyledi; “Genel Başkanı ve genel başkan yardımcılarımız tüm bölgelerde sahalarda sık sık insanlarımızın içerisinde dertlerini dinliyorlar ve bu vesileyle Genç halkını ve esnaflarını ziyaret etmiş olduk. Özellikle son 4, 5 gündür Servi bölgesinde çıkan yangından dolayı çok üzgün olduğumuzu çalışmaların çok zayıf olduğunu merkezimize de ilettik. Bu konuda da bütün kesimlere bütün ilçelerden de ciddi bir etkinin olduğunu ve halkın bir birleşim içerisinde daha güzel şeyler yaptığını tepkiler verince çalışmaların çok hızlı olduğuna da şahit olduk. Konu ne olursa olsun bölgeyi ilgilendiriyorsa siyasi fikir düşünce bölge ayrımı yapılmadan herkes ortak noktada buluşmalıdır. Bizde bu konuda Bingöl’ün genelinde hiçbir ilçe ayrımı bölge ayrımı yapmadan bölgenin sorunlarını ortak akılda ortak paydada çözümleme açısından herkesin aynı düşüncede olmasını temenni ediyoruz. Partiler gelip geçicidir önemli olan ilkeler ve değerlerdir biz hepimiz ilke ve değerler etrafında topladığımız zaman inan hiç kimsenin bir sorununun olmayacağını düşünüyorum.

Biz bir yıldır Bingöl’de yapmış olduğumuz çalışmalarda çok ciddi işler yaptığımıza inanıyorum ekiplerimize beraber tüm ilçe başkanlarımızla beraber. Çünkü yıllardır Son 20 yıldır Bingöl’de mevcut iktidar partisinin aynı bölgelerden aynı sorunlarla karşılaştığımız için onları da buradan eleştirmek istiyorum. Biz istiyoruz ki bütün bölgelerimizde eşit şekilde hizmetlerin ulaşması insanların aynı çerçevede aynı düşüncede ne olursa olsun herkesin sevgi saygı içerisinde bakılması gerektiğini düşünüyorum. Devlet politikası ile yereldeki siyasi Politikalar çok ayrıdır devletin gözünde Devleti’nin nezdinde bütün vatandaşların eşit hizmete ulaşacağını düşünüyoruz.”

Deva Partisi kurucular kurulu üyesi, Bölge Koordinatörü ve GMYK Üyesi Profesör Doktor İbrahim Gezer, Öğretmenevinde yaptığı açıklamada birçok sorunu ve çözüm önerilerini anlattı.

“Borç 531 Milyar TL”

128 milyar dolar ülkenin 20 yıllık birikimi cayır cayır harcanıyor kime gitti nereye gittiğini kimse hesabını bile soramıyor alabildiğine bir suç şeffaf olmayan gizli bunun adına ve ticari sır diyorlar milletin parasını sırrımı olur dolayısıyla böyle bir şey ile karşı karşıyayız böyle bir sistemle bu ülke yürüyemez.

Bakın en son merkez Bankası başkanının bir gece yarısı 4 yıllığına atanan bir başkanın 4 ay sonra görevden alınmasının Türkiye’ye maliyeti faizlerin artmasından dolayı Türkiye’nin borçları arttı. Tam 531 milyar TL.”

“Kürt Sorunu Demokratikleşme Sorunudur”

Kürt sorunun sebebi, devletin içine sızmış, ya da sızılmış birtakım mihraklar olduğu ortadadır. Diyarbakır cezaevlerinde Mamak cezaevlerinde bir tarafta ülkücülere bir tarafta solculara işkence yapanlar nasıl sebebi olduğu yeni yeni anlaşılıyor. Kürt meselesi birçok mesele olduğu gibi bir demokratikleşme sorunudur bir eşitlik sorunudur, bu ülkede alevisi, sünnisi, kürdü, türkü, sağcısı, solcusu, kadını, erkeği eşit vatandaşlık temelinde bir araya getirildiğinde bu sorunların birçoğu kendiliğinden çözülecektir. Deva Partisi olarak biz üzerimize düşen sorumlulukları az da olsa yerine getirmek için bir yola çıktık. Hepinizin dua ve desteklerinizi talibiz beraberce ne yapabiliriz nereye kadar bu ülkeyi normal değiştirebiliriz buna bakacağız. Bu ülkenin potansiyeli çok yüksek, dünyanın en verimli ülkelerinden birisi, en çok potansiyeli olan ülkelerden birisi ama maalesef yanlış yönetim yüzünden bugün dünya ortalamasının altındadır.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.