DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Davutoğlu: “Yolsuzlukların hesabını soracağız”

Davutoğlu: “Yolsuzlukların hesabını soracağız”
12.09.2021 21:22 | Son Güncellenme: 16.09.2021 12:47
492
A+
A-

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bingöl İl, İlçe ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda; yolsuzlukların, haksızlıkların ve adamcılığın hesabını sormaya geliyoruz” diye konuştu.

Davutoğlu, Havayoluyla Muş’a, oradan da Solhan, Adaklı İlçesi ve Sancak Beldesini de ziyaret etti. Akşam saatlerinde Bingöl’e gelen Davutoğlu, il başkanlığı binasının açılışını yaptı. Burada konuşan Davutoğlu, “Bingöl’ün büyük sıkıntılar gördüğünü belirterek, “Başbakan olarak, Dışişleri Bakanı olarak geldiğim Bingöl’e bu kez Gelecek Partisi Genel başkanı olarak geldim” dedi.

“Biz Gelecek Partisini ülkemizdeki karabulutları dağıtmak için kurduk. Çok zor şartlarda, baskılar altında 2019 Aralık’ında Kürdüyle, Türküyle, Sunnisiyle, Alevisiyle bütün bir vatan evlatlarını bir araya getiren yeni bir hareket olarak ortaya çıktık. Bölge halkımız, Bingöl, on yıllar boyunca dışlanmışlıktan, ötekileştirilmekten büyük sıkıntı gördü. Terörün acı ızdıraplarını yaşadık. Şimdi de yine bu acılar üstünde yoksulluklar, yolsuzluklar ve yasaklarla karşı karşıya, bütün ülke gibi” dedi. İlçelerdeki ziyaretlerde çiftçileri dinlediğini söyleyen Davutoğlu, “Biz Gelecek Partisi olarak bütün bir ülkeyi kuşatırken, bütün bir ülkede kardeşlerimizi bağrımıza basarken en çok önem verdiğimiz illerimizden biri Bingöl oldu. Ve Bingöl’e gelirken de muhabbetle karşılanacağımızı biliyorduk”.

binguven-bal2

Ülkemizin karşı karşıya kaldığı sıkıntıları hepiniz izliyorsunuz. Bu sıkıntılar karşısında bir taraftan yolsuzluk, bir taraftan yasaklar, bir taraftan yoksulluk karşısında sessiz kalmak mümkün olmazdı. Bugün Bingöl dağlarını adım adım dolaşırken hayvancılığımızın, çiftçilerimizin nasıl büyük sıkıntılar çektiğini bizzat onlardan dinledim. Adaklı’da, Solhan’da, Sancak’ta beni en çok üzen, en çok düşündüren husus oradaki Bingöllü kardeşlerimin ‘Sayın Başbakanım buranın gençleri buraları terk edip yurtdışına gidiyorlar, oralarda rızık arıyorlar’ demeleriydi.

Biz Bingöl’ün yiğit gençlerini, yiğit Zazaları, yiğit Kürtleri bu diyarları terk edip yurt dışında rızk aramak zorunda bırakanlardan hesap sormaya geliyoruz” şeklinde konuştu. Davutoğlu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Gençlerimizi ne terör örgütlerinin kurbanı kılacağız ne de yoksulluğun kıskacında bu diyarlardan gitmelerine sebep olanlara sessiz kalacağız. İşte Gelecek Partisini kurmamızın ana sebebi, ülkemizin her köşesindeki gençlere yeni gelecek vaadi gelecek ufku çizmektir. Herkesin ana dilini özgürce konuştuğu Zazacasını, Kürtçesini, Türkçesini, Çerkezcesini sokaklarda ve okullarda özgürce konuştuğu bir Türkiye. Kardeşlik ile ülkenin doğusunun, batısının, kuzeyinin, güneyinin kucaklandığı Türkiye. Kimsenin dışlanmadığı, kimsenin ötekileştirilmediği Türkiye.

Herkesin huzur içinde, barış içinde, kardeşçe ve selam verirken tebessümle muamele ettiği bir ülke istiyoruz. Bu il başkanlığı, ne il Başkanımız Muhittin Bey’e, ne bana, ne de Gelecek Partisi’ne aittir. Bu il başkanlığı bütün bir Bingöl’ündür, bu il başkanlığı bütün milletimizindir. Bu il başkanlığımız 7 gün 24 saat Bingöllülere hizmet edecek. Allah buraya, bu mekana zulmü, fitneyi, dedikoduyu, gıybeti, yolsuzluğu sokmasın. Biz siyasi ahlak yasası çıkaralım dediğimizde, siyaseti herkes onurla yapsın ama hesap da versin dediğimizde, siyasiler mal beyanında bulunsun ve görevleri bittiğinde mal beyanı ile mukayese edilerek, izah edemedikleri mal varlıkları hazineye intikal etsin dediğimizde hatırlarsanız karşı çıktı Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti yönetimleri. Ve dediler ki, il başkanı ilçe başkanı bulamazsanız. Bizim il başkanlıklarımızdan ilçe başkanlıklarımıza asla kendi çıkarını düşünen, kendi yandaşlarının, eşinin dostunu akrabasını düşünenler gelmeyecek. Sadece bu milleti düşünenler gelecekler.” Davutoğlu, açıklamasının ardından parti binasının açılışını gerçekleştirdi. Davutoğlu’nun ziyaretinde, Genel Başkan Danışmanı Cuma İçten, Gelecek Partili Cemal Eğin, Bingöl İl Başkanı Muhittin Ağırbaş, Merkez İlçe Başkanı Zekeriya Kazan ve Parti üyeleri eşlik etti.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.