DOLAR
32,5188
EURO
34,7220
ALTIN
2.497,58
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Bingöl Üniversitesinin TUBİTAK projesi onaylandı

Bingöl Üniversitesinin TUBİTAK projesi onaylandı
12.09.2021 21:19 | Son Güncellenme: 13.09.2021 08:04
468
A+
A-

Bingöl Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Akyol tarafından hazırlanan, “Noktasal Riemann Dönüşümler” projesinin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından destekleneceğini bildirdi.

Bingöl Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Akyol tarafından hazırlanan, “Noktasal Riemann Dönüşümler” projesinin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından destekleneceğini bildirdi.

Bingöl Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, yürütücülüğünü Doç. Dr. Akyol’un yaptığı projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandığı belirtilerek, proje ile Matematik ve fizikte önemli uygulama alanları bulunan katlı genişletilmiş çokluklar, noktasal riemann dönüşümlerin tanımlanacağı aktarıldı.

binguven-bal2

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doç. Dr. Akyol, projeyle geometri literatürüne ilk kez girecek olan Noktasal Riemann Dönüşümler’in tanımlanacağını bildirdi.

Akyol, “Bu kavram ile birçok yeni problemler ve yeni sonuçlar ortaya çıkarılacak ve tanımlanacak, yeni dönüşümler yardımı ile fiziksel optik ve geometrik optik arasında bağlantı kurulacak. Proje kapsamında bu alanda daha sonra yürütülecek çalışmaların alt yapısı oluşturulacak. Özellikle fizik ve mühendislik gibi önemli alanlarla ilişkili olan proje ile farklı sektörlerde uygulama potansiyeline sahip olan birçok projenin geliştirilmesine de katkı sağlanabilecek.” ifadelerini kullandı.

Akyol, projeyi destekleyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’a da teşekkür etti.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.