DOLAR
32,5188
EURO
34,7220
ALTIN
2.497,58
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Herşey Öğrenci ve Yaşlılar için

Herşey Öğrenci ve Yaşlılar için

Herşey Öğrenci ve Yaşlılar için
19.03.2021 15:01 | Son Güncellenme: 19.03.2021 19:19
578
A+
A-

Adaklı Kaymakamı Zafer Yiğit başkanlığında yapılan köy ziyaretlerinde öğrenci ve yaşlılar ziyaret edilerek ihtiyaçları karşılanıyor. İlçeye bağlı tüm köyleri ziyaret etmek istediğini belirten Kaymakam Yiğit, engelliler, yaşlılar ve öğrenciler önceliğimizdir, SYDV Sosyal Yardımlaşma Vakfımız aracılığı ile ihtiyaç sahibi kişiler tespit edilmiş ve gerekenleri yapıyoruz” dedi.

Kaymakam Zafer Yiğit, ilçe Milli Eğitim Müdürü Musa Sağlar, ilçe Jandarma Komutanı Mehmet Oyanık, ilçe Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erhan Çatalkaya ile beraber Yeşiltepe, Döşlüce mahalleleri ve Çatma Köyü okullarını ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerin sorunlarını dinlediler. Öğrencilere çeşitli hediyeler vererek öğrencilerin gönüllerini okşayan heyet, gördükleri ilgiden mutlu olduklarını dile getirdiler.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GEREKEN YARDIMLAR YAPILIYOR

binguven-bal2

Köy ziyaretlerinde yaşlılarda ziyaret edilerek evde eksikliklerini gideren heyet, Adaklı’ya bağlı tüm okullarını ziyaret edecek. Konu ile ilgili düşüncelerini paylaşan Kaymakam Zafer Yiğit, “Uzun süredir Adaklı ile beraber Kiğı ilçesine de vekaleten bakıyordum. Şimdi de hava şartları müsaade verdikçe köy okullarına ziyaretlere devam edeceğiz. İlçemizin en fazla desteklenmesi gereken kişiler, engelliler, öğrenci ve yaşlılardır. Gittiğimiz okullarda ‘çam sakızı çoban armağanı’ öğrencilerimize hediyeler götürüyoruz. Kar kış içinde köyde yaşayan yardıma muhtaç yaşlıları da ziyaret edip eksikliklerini de tamamlıyoruz. Vakfımız desteği ile ilçemizde ne kadar ihtiyaç sahibi varsa tespit edilmiş ve gereken yardımlar yapılmaktadır” dedi.

MUHTAR TOPARLAK: HAYIRDA YARIŞALIM

Kaymakam Zafer Yiğit ve heyetin köylerine yaptığı ziyareti değerlendiren Çatma köyü Muhtarı Vahit Toparlak, “Öğrencilerimizi, engellilerimizi ve yaşlılarımızı ziyaret eden Devletin sıcak elini bize his ettirdikleri için başta Kaymakam beye ve ekibine teşekkür ederiz. Toparlak, her şeyi devletten beklememek gerekir, İstanbul’da faaliyet yürüten derneklerimiz aracılığıyla işadamlarımızın da doğup büyüdükleri köylerini, buradaki akrabalarından hayır dua almaları için elini taşın altına koymalarını bekliyoruz. Kimse açlıktan ölmüyor, kimse çıplak değil ama uzaklardan birilerinin köy öğrencilerini unutmadığını göstermek, sıcak duygularını yeşertmek, bir çocuk için çok değerlidir”.

Muhtar Vahit Toparlak, “gazetemiz aracılığı ile hayırsever işadamlarından da geleceğimiz olan öğrenci ve yaşlılarımızın gönüllerine dokunarak hayır dualarını alabiliriz, yardımların sadece ramazan ayında değil, on iki ayın tamamında yapılması daha efdaldir” diye konuştu. 

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.