DOLAR
32,5854
EURO
34,7959
ALTIN
2.511,26
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

TEŞEKKÜRLER DEĞERLİ DOSTLARIM

30.03.2021 18:39
458
A+
A-

İstanbul’da 26 yıl ikamet ettikten sonra ana ocağı memlekete kalıcı olarak dönmek kolay olmadı.

TEŞEKKÜRLER DEĞERLİ DOSTLARIM

İstanbul’da 26 yıl ikamet ettikten sonra ana ocağı memlekete kalıcı olarak dönmek kolay olmadı. 

Bu kararı ilkbaharda vermiş ancak aileyi ikna edemeyince, çocukları ikna etmek için yaz tatilinde ailece Bingöl’e gelerek yaklaşık üç ay gecikmeli de olsa Bingöl’e yerleşmeye karar verdik. Evi tuttuk, ailenin yüzde sekseni İstanbul’da kimse inanmadı ama biz kararı vermiştik artık. 

2003 yılından 2013 yılının Eylül ayına kadar, Bingöl Haberci 12 gazetemiz sürecinde gerek abone olarak, gerek reklam vererek bizleri destekleyen tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de yorumlarıyla, fikirleriyle, yazılarıyla renk katan, Ramazan Güntay, Cafer Yursever, Fahri Alimoğlu, Güler Gürçay, Yılmaz Tektaş ve Hüseyin Bayezit’e teşekkür ederken hiçbir zaman unutamayacağım talihsiz bir olay neticesinde hayatını kaybeden Zeki Mollaoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum. 

binguven-bal2

BİRLİKTELİĞİ, DAYANIŞMAYI VE ÖRGÜTLEMEYİ TETİKLEDİK

Kurulduğumuzda 20 olan dernek sayısının 110 sayısında Haberci 12 gazetemizin teşvik edici haberleri, fikirleri, yediden yetmişe ilk defa bir ulusal boyutta, renkli ve kendinden olan bir gazetede kendilerini görmeleri, İstanbul’daki Bingöllülere heyecan verirken, biz de onlara aynı heyecanı vermeye çabaladık. Düğününde, cenazesinde, bayramında, pikniğinde, kongresinde kısacası iyi ve kötü günde sizin sesiniz, gözünüz ve kulağınız olduk.

Bizlere gösterilen sevgiye layık olmaya çalıştık. Öğrencilerimize burs kampanyalarıyla çok özel yerlere elemanlar kazandırdık. Öğretim üyesi, gazeteci, doktor, mühendis ve öğretmenlere aracı olduk. Okullarımıza bilgisayarlar kazandırdık. Hayırsever hemşerilerimizden Bingöl’ün geneline 42 bilgisayar ulaştırdık. Bingöl’e binlerce kitap, kırtasiye malzemesi taşıdık.

HABERLERİMİZLE BİNGÖL’DE GÜNDEM OLUŞTURDUK

Bingöl genelinde var olan sorunların en objektif bakışla yetkililere ulaştırırken, sorunları çözme noktasında takipçisi olduk. İşadamlarını Bingöl’e yatırım yapmak için çabaladık. İstanbul’da faaliyet yürüten derneklerin organizasyonlarında, gazete ile doğan Sülbüs Festivalinde beş yıl sorumluluk almak, Kiğı festivalinde bir dönem, birinci Adaklı festivalinin fikri ve uygulayıcısı, Karlıova festivalinde, Karer festivaline katılımda bulunmuş ve sorumluluk hissetmiş, bir yerde eksik olduğunda, çözümüne çalıştık.

İLİMİZİ TANITTIK

İstanbul’da Bingöl adına yapılan organizasyonların genelinde gazetecilik görevinin dışında, sorumluluk gereği emek verdik. 12.12.2012 Dünya Bingöllüler gününde Taksim’de Bin Bal, Bin Gül, Bin Ceviz, Bin Kürt Böreği, Bin Burma Kadayıf dağıttık. Bu organizasyonda Bingöl Dernekleri Platformu başkanı olarak başarıyla yürüttük. Çözüm sürecine hep destek, tam destek olduk. Kanayan yaramıza merhem olmak amacıyla başlatılan çözüm sürecinde Akil adamları STK’larla buluşturarak katkıda bulunmaya çalıştık. Tüm bunlar gazeteciliğin yanı sıra sosyal sorumluluk gereği gönülden ve karşılıksız yaptık.

Bingöl’ün tanıtımı için televizyon programları yaptık. Ulusal basındaki Bingöllüleri bir araya getirerek var olan olumsuz imajımızı değiştirmek için çaba gösterirken, derneklerden tam destek aldık ama siyasilerden hiçbir zaman destek alamadık. Gazetemizde hırsızlık, gasp ve uyuşturucu gibi olumsuz, imaj zedeleyecek haberler yapmadık. Tetikçilik yapmadık. Türk, Kürt, Zaza, Kurmanc, Alevi, Sünni ayırımı yapmadık.

Tüm bunları gören Bingöl halkı, bu görevi daha iyi yapmamız için Avrupa’nın yedi ülkesinde abone olarak destekledi. Reklamlarıyla destek verdiler. On koca yıl, sadece gazetecilik yaparak, hiçbir siyasi parti ya da holdingden destek almadan yürüttük. Başımız dik, alnımız açık olarak Bingöl’e yerleştik. Telefonunu açamayacağım hiç kimse yoktur. İstanbul’da gazetemize resmi ilan hakkı verilmediği için, çocuklara bu mesleği aşılamışken kalıcı bir gelirin olması gerekiyordu, onun için Kiğının Sesi gazetesine ortak olarak Bingöl’e yerleştim. Bundan böyle haberi kaynağından yine siz çok değerli hemşerilerime aktarmaya devam edeceğim.

Kimseyi şahsi işimiz için kırmadık. Bilmeden birini kırdıysam af ola. Bingöl birliği için zaman zaman bazılarını üzdükse de hiç kimseyle şahsi bir kavgamın olmadığını herkes bilir ve bunu da paylaşmışımdır. Dün ne dediysem, bugün de o sözümün arkasındayım. Federasyonları birleştirmek için çok çabaladık ancak egosunu toplumdan önde görenleri, birleştiremedik. Festivalleri birleştirelim dedik, kimse sahiplenmedi. Hizmette Kuzey – Güney ayırımı yapmayın dedik, bizi ötekilediler. Şimdi Bingöl’den Adaklı’ya, Kiğı’ya, Yayladere, Karakoçan ve Sancak arsında haberi kaynağından almak için koşturmaya devam ediyoruz.

BURS VERENLERE ÖZEL TEŞEKKÜR

Yıllardır Öğrencilerimizin eğitimlerinde mağdur olmamaları için öncelikle yetim, ihtiyaç sahibi kız öğrencilere devam ettirdiğimiz burs desteğini esirgemeyen Bingöl’ün çok değerli işadamları Ali Çinko, Mehmet Bağatarhan, Fatih Tektaş, Mehmet Ali Akgül ve Yüksel Tuz, başta olmak üzere, bizlerin referansına güvenerek, karşılıksız olarak verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah bu işadamlarının sayısını çoğaltsın ki bizde onlar vesilesiyle dualar kazanalım.

SÜREKLİ REKLAM DESTEĞİ VERENLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Kuruluşumuzdan bugüne tek kaynağı reklam ve abone olan haberci 12 gazetemize sürekli reklam vererek yaşatan Fikret Tekgöz, Fatih Tektaş, Reşit Kızılay, Musa Atagül, Baki Coşkun, Dursun Pekpak, Şemsettin Eğin, Erdal Eğin, Yahya Alcu, Bayram Baysungur, Masum Dursun, Doğan Geçit, Erdal Çurgatay, Nazim Aydik, Mehmet Ali Geçer, Bülent Dilbağı, Koçlar Gıda’ya, AKKaya Kuyumculuk, Tuncay Gökçe, Murat Güntay, Abdurrahman Delen, İbrahim Zirekoğlu, Rabiğ Giyim, Redline Tekstil, Necati Çadırcı, İsmail Doğruca, Nihat Gürsu ve azda olsa katkıda bulunan tüm hemşerilerime, geçmişten bugüne tüm fedakar Dernek başkanlarına teşekkür ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.