DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

DUYARLILIK!…

30.03.2021 16:21 | Son Güncellenme: 30.03.2021 16:24
396
A+
A-

Son günlerde duyarlılık kelimesiyle çokça karşılaşınca, bu başlık ile tarihe bir not düşelim istedim.

Eşine, ailene, akrabalarına, arkadaşlarına, köyüne, ilçene, iline, inanç değerlerine, cemiyetine, bölgene, ülkene, insanlığa ve yaratılan canlı cansız her şeye karşı sorumlulukları olmalı insanın.

DUYARLI İNSAN, SEVENDİR, SAYANDIR

Sevmek, ibadettir. İnsan, canlı olan her varlığı, Yaradan’ın ne amaçla var ettiğini düşünerek sevmelidir.
 Duyarlılık, aracınla bir yolda giderken, yolda kalanı gideceği yere ulaştırmaktır.

Açı doyurmaktır, öğrenciye burs temin etmektir, fakire-fukaraya, yoksula, sahip çıkmaktır.

binguven-bal2

Duyarlılık, aynı zamanda merhametten beslendiği için “iman”a dayanmaktadır.

İnsanlık alemi için iyi işler yapmak, olası sorunları çözmek için duygularından öte dokunmak, içinde olmak, duyarlılıktır.

Buna karşı yukarıda saydıklarıma karşı ilgisiz kalmak duyarsızlıktır.

Geçen hafta ilimizi Sancak ve akabinde Kiğı üzerinden Erzincan’a bağlayacak yol ile ilgili bunca haber, yorumlara duyarlılık gösteren Bingöl yerel basını başta olmak üzere, konuyu ulusal basına taşıyan Ramazan Güntay ağabeyimize, sosyal medya üzerinden yorum ve paylaşımlarla duyarlılık gösteren başta Adnan Evcin arkadaşım olmak üzere tüm dostlarımıza, teşekkür ederim.

DUYARSIZLIK

İstanbul’da faaliyet yürüten sivil toplum örgütleri olarak Bingöl, Adaklı, Karlıova, Kiğı, Yayladere, Yedisu ve Sancak derneklerimizden sadece Bingöl Dernekler Federasyonu kurucu başkanı Erdal Aybek ve Kiğı Çiçektepe Dernek başkanı Asım Özaltın dışında arayan soran olmadı.

Tarihte ilk defa yapılması planlanan bu yol ile kuzey ilçeleri olarak kısaca adlandırılan bu bölgenin kaderi, bu yol ile değişime, gelişime bu kadar yaklaşmışken, Sayın Başbakan’ın 5 Mart 2017 tarihinde Bingöl mitinginde altını çizerek “Bingöl’ü Erzincan’la, memleketimle bölünmüş yol ile birleştireceğim” demesine rağmen ses çıkarmayan bu dernek yöneticilerimizin duyarsız kalmalarını doğru bulmuyorum…

Kimse ile kavga etme gibi bir durumumuz söz konusu değildir.

Kimsenin siyasi görüşü ile bir problemimiz olmadı, olamaz.

Bu STK’larımız, İstanbul’dan bir heyet oluşturarak mevcut projeyi ve bölge muhtarları ile mutabık olduğumuz güzergâhı, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne, ilimizin milletvekillerine, yol’da bireylerin değil, bölgenin menfaatine göre en kısa ve en iyi güzergâhın seçilmesi için bir araya gelerek duyarlılık göstermeleri beklentimiz, maalesef şu ana kadar olmadı.

Bu yol, sadece kuzey ilçeleri için değildir. 
Bu yol, Bingöl’ü Kiğı üzerinden özel aracıyla Ankara’ya gidecek olanların yolunu 200 km kısaltacaktır. 
Doğu ve Güneydoğu illerinden alternatif yol olacağı için bölgenin kaderini değiştirme projesidir.

Erzincan-Bingöl yol projesinin ilk ayağı olan Kiğı-Yedisu arası üç yıldır devam ediyor.

Özaltın-Cengiz İnşaat 270 trilyon ile 41 km yolda, 7 viyadük, 8 tane tünel inşa etmiştir.
Bingöl-Sancak arasındaki 31 km yol ise Ziver İnşaat’ın üstlendiği, 220 trilyonluk yol projesinde tünel yok, bir tane viyadük olduğu söyleniyor. 

Bingöl Karayolları şube müdürlüğü tarafından bize yapılan ilk açıklamada, “genel olarak eski yol güzergâhı üzerinden var olan 8 metrelik yolu, 10 metre genişliğinde olacak” denildi. 
Konuyu yerel basın olarak kamuoyu ile paylaştıktan sonra Karayolları Genel Müdürlüğü’nce bize yapılan açıklamada “genişlik 12 metreye ve güzergâhta önemli değişiklikler” yapılacağı açıklandı.

On yıldır üzerinde çalışılan proje ve etüt çalışmasına göre 26 Şubat’ta 2018 tarihinde ihalesi yapılan yolun projesi hala basınla ve kamuoyu ile paylaşılamadı.

Sayın Bingöl milletvekillerimizden, AK Parti İl Koordinatörü Azmi Ekinci’den, aslen Kiğılı olup Meclis’te CHP’den İstanbul Milletvekili olan Didem Engin’den, Başbakanımızın dediği gibi “Bingöl’ü Erzincan memleketime bölünmüş yol ile birleştirmek” için duyarlılık bekliyoruz.

İŞTE ALTERNATİF YOL PROJEM

Son günlerde duyarlılık kelimesiyle çokça karşılaşınca, bu başlık ile tarihe bir not düşelim istedim.

TEŞEKKÜR

Geçen hafta cuma günü amcaoğlu Hacı Kemal Akengin’i İstanbul’da ebedi aleme yolcu ettik.

Sosyal medya üzerinden yaptığımız duyuru üzerine gerek cenazeye bizzat katılarak, gerek telefonla arayarak, sosyal medya üzerinden yüzlerce dua temenni mesajları gönderen değerli tüm dost ve arkadaşlara, duyarlılıklarından dolayı ailem adına teşekkür ediyorum. 

Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.