DOLAR
32,1271
EURO
35,1180
ALTIN
2.227,54
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
13°C
İstanbul
13°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
12°C

Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a açık mektup

30.03.2021 18:13 | Son Güncellenme: 15.01.2024 01:25
425
A+
A-

2002 yılında kurulan AK Parti’ye Bingöl ili olarak her seçimde tam destek verdik ve vermeye de devam ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza açık mektup

2002 yılında kurulan AK Parti’ye Bingöl ili olarak her seçimde tam destek verdi ve vermeye de devam ediyoru. Buna karşılık 2003 yılında meydana gelen depremde hasar gören konut sahiplerine fazlasıyla konut yapıldı. Bingöl merkez Düzağaç bölgesinin kaderi depremle değişti. Yeni bir şehir kuruldu gelişimini devam ettiriyor.

AK Parti iktidarı ile beraber Türkiye genelinde uygulanan KÖYDES projeleri ile köyler, yol, içme suları ve alt yapıları yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Yapılanları görmemek nankörlüktür. Havaalanımız var, İstanbul’a bir buçuk saatte Sabiha Gökçen ve Atatürk havalimanlarına inmenin keyfini çıkarıyoruz. Pilot üniversitemiz 16 bin öğrencisiyle adeta bacasız fabrikadan öte ekonomik, sosyal ve kültürel katkılar sağlıyor.

Sayın Cumhurbaşkanım, her ile olduğu gibi Bingöl’e de duble yollar yapıldı. Bingöl’ün batısında Elazığ, kuzey doğusunda Erzurum, doğusunda Muş ve güneyinde Diyarbakır yolları duble yapıldı, yapılıyor.  

binguven-bal2

Bingöl’de tek eksik olan, ilin kuzeyinde yer alan Adaklı, Kiğı, Yayladere, Yedisu ilçeleri ve Sancak beldesi halkı olarak 40 yıldır Bingöl’den Erzincan ve Karadeniz’e yapılacak yolun hayaliyle yaşadık.

Yaklaşık on yıl önce Bingöl’den Kiğı-Erzincan yolunun yeniden programa alınması bölge halkını umutlandırdı. Bu ilçelerimiz de çıkmaz sokaktan kurtulma heyecanı yaşadı. Bugüne kadar yapılmayanların yapan, hayalleri gerçekleştiren AK Parti Genel başkanı “Recep Tayyip Erdoğan’nın yaparız” dediğinde yapılan hizmetlere Bingöl halkı olarak hep destek olduk.

“ERZİNCAN-BİNGÖL DUBLE YOLLA BAĞLANACAK” SÖZÜ

Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, 5 Mart 2017 tarihinde partinizce düzenlenen Bingöl Mitingi’nde “Erzincan-Bingöl yolunu duble yol haline getireceğiz, Erzincan memleketim ile Bingöl’ü bir birine komşu yapacağız, birleştireceğiz” demiştiniz.

Sayın Başbakanım, 26 Şubat tarihinde Bingöl-Erzincan yolunun Sancak-Kartal kesiminin 31 km’lik bölümü ihale edildiği için çok mutlu olduk. Hayallerimiz, gerçeğe dönüyor sevinci yaşadık, ancak gazeteci olarak Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü’nden projeyi kamuoyu ile paylaşayım diye istedim “henüz bitmedi”, ihaleyi alan firma yetkilisinden istedim, “döneriz”denildi, verilmedi. Konuyu Bingöl milletvekillerimize aktardım yine yanıt alamadım. Hergün yüzlerce aracın geçtiği bu yolu sıkça kullanan biri olarak bir de baktım eski yolumuzun aynı güzergâhta kireçli taşlar (aplikasyon) yapılmış.

https://www.bingolhaberci.com/uploads/FCK/dd5adfbc-d0e5-4129-aef8-9f6bd6fe975e.jpg

Karayolları mühendisleri tarafından yapılan güzergâh ve projelendirme çalışmasını bir çobana yaptırsanız, daha kısa ve ucuza mal olurdu.

İŞARETLENEN BU GÜZERGAHLA YOLUMUZ KISALMIYOR, UZATILIYOR!

Sayın Cumhurbaşkanım ve Başbakanım, biz bölge halkı olarak şahsi menfaat peşinde değil, devletimize en ucuz ve en kısa şekilde yüksek standartlarda, sizlerin de buyurduğu gibi “duble”yol istiyoruz.

Birilerinin bu yol üzerinden istimlak menfaati, yolu uzatarak rant sağlama ve bir köyümüzün ya da tarlamızın yakınından geçsin diye bir beklentimiz yoktur. Allah biliyor, sizler de bölgemiz için, hakkaniyetle projelendirme yapacak bir yetkili göndermeniz halinde bu iddiamızın doğruluğunu anlayacaksınız.

Bizim yüklenici firma ile kimin ne kazandığı gibi bir derdimiz de yoktur. Ben, bu projenin ilk düşünüldüğü gibi D-300 çevre yolu, doğum hastanesinden, Çiçekdere Köyü güneyinden, Balıklıçay Köyü karşısından, Sudüğünü Köyü’nün alt kısmından Sancak Karakolu’nun altından Adaklı-Kiğı yolunu fotoğraflarla belgeleyeceğim.

İlk olarak üzerinde durulan proje kuzeyden gelen ve giden araçların şehrin trafiğine problem çıkarmamak için Doğum Hastanesi güzergâhından D-300 yolu ile birleşecekti ancak Kurudere köyünden başlanacağı söyleniyor.

On yıldır gündemde olan Bingöl-Sancak yolunun yeni güzergâhı Çiçekdere Köyü’nün güneyinde geçiyordu ancak bir el, eski Kartal yolundan devam edilmesi kararı verildiği iddia ediliyor.

Sancak beldemizin arka tarafı halı saha noktasından başlayan güzergahımız, karakolun altından Sudüğünü Köyü ve Çimenli Köyü’nün ortasından, Balıklıçay Köyü içine girmeden, sol yamaçtan Ünlüce Mezrası’ndan, Siyahtaş tepesinden, Çiçekdere Köyü güneyinden Bingöl’e, kadran düzüne çıkacaktı.

Altta görülen fotoğrafta ise kırmızı çizgi ile devam eden mevcut yola alternatif olarak Elazığ yolu güzergâhın Çevrimpınar üzerinden Balıklıçay Ünlüce Mezrası’na çıkabilir. Bu yol, hem daha kısa, hem de köyler arasındaki “onun bunun” yakınında geçiyor sorununu da ortadan kaldırabilir.

Bu yol projesi, sadece Bingöl, Adaklı, Kiğı için değil, Güneydoğu illerinden Karadeniz’e ulaşım yolu kısaltmış olacağından böyle bir projenin oldu bittiye gitmesine gönlümüzün razı olmadığı gibi, siz sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın teyit ettiği duble yol projesinin iptal edilip 8 metre genişliğindeki yolu,10 metreye genişletecek bir yolun 220 trilyon + KDV ile 260 trilyona davetiye usulü ile ihale edilmesini etik de bulmuyoruz, doğru da bulmuyoruz.

Bu işte bir değil birçok yanlış olduğuna inanan Adaklı, Kiğı, Yayladere, Yedisu ve Sancak halkının siyasi parti temsilcileri, muhtarları, kanaat önderleri ve tüm halkı olarak bu projenin yeniden revize edilerek duble yol projesine çevrilmesi kararını ivedilikle bekliyoruz.

Selam ve dua ile…

Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.