DOLAR
32,3848
EURO
35,0513
ALTIN
2.326,23
BIST
9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Memleketin derdine DEVA olacağız

30.03.2021 17:43
424
A+
A-

Yirmi yıllık gazetecilik geçmişimde Bingöl halkımızın gözü önünde biri olarak artık aktif siyaset ile halkımıza hizmet edeceğim.

Memleketin derdine DEVA olacağız

Yirmi yıllık gazetecilik geçmişimde Bingöl halkımızın gözü önünde biri olarak artık aktif siyaset ile halkımıza hizmet edeceğim.

Kutsal bir meslek olan gazetecilik hayatımda; hiçbir zaman kişisel bir amacım olmadı. Hep toplumun menfaati, huzuru, birliğini ve dayanışma ruhunu oluşturmaya çalıştım. Bundan, asla pişman olmadım.

Bundan sonra da aynı haslet üzerinden dünyada kişisel liderlik ve ekonomi uzmanlığı ile kabul görmüş eski Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın önderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bingöl İl Başkanlığı kurucu heyeti içerisinde sürdüreceğim.

binguven-bal2



Gazetecilik mesleğimiz gereği siyaset ile paralel bir işkolu içerisinde olduğumuzdan zamanla aktif siyaset yapma girişimlerim oldu.

Bu girişimlerdeki amacım hep aynıydı; halkımıza daha iyi hizmet etmek.  

Son on yıl içerisinde yaşanan kirli siyasete geri dönüp baktığımda şükrediyorum. Allah beni seviyor ve koruyor, buna samimi olarak inanıyorum, iyi ki o kirli siyasetin içine bulaşmamışım.

“ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ”

Sosyal medya üzerinden bu girişimimiz duyulduktan sonra, özellikle HDP’li arkadaşlarımız tarafından “eski AKP içerisinden kopan bir parti” eleştirileri geliyor.

Doğrudur, eski AKP’nin içerisinden ayrılmış bir ekibin başta olduğu DEVA oluşumuna baktığımızda ülkemizin her renginin üst yönetimde olduğunu, parti tüzüğü ve programına bakılsa; o eleştirilerin biraz zamana bırakılması gerektiğini göreceklerdir.



DEVA FARKI

Demokrasi ve Atılım Partisi klasik bir parti olmadığını her haliyle belli ettiğinden, halkın umudu oldu.

Bunu her görüşten arkadaşımın görüşlerinden alıyorum.

Doğru yerde olduğuma inanıyorum.

İl başkan adayları olarak beş kişilik bir heyet halinde Ankara’ya davet edildik.

Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan, Partinin Genel Sekreteri Sadullah Ergin, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün ve Bölge Koordinatörümüz Komisyon Başkanı Mustafa Nuri Akbulut’un bizleri karşılaması, mülakatta bize gösterilen nezaket, tevazu ve hoşgörü, biz il başkan aday adayı arkadaşlarımızı ziyadesiyle etkiledi.

Diğer partilerden önemli bir farkı var DEVA’nın: İl Kurucu heyeti, adaylardan oluşturuldu.
Bu beş kişilik kurucu heyetin üyeleri olarak İl ve ilçe teşkilatlarını oluşturacağız.

Bu heyetin başına Mikail Kovalar getirildi. Onun başkanlığında, Büşra Ay, Sinan Baylaz, Mustafa Karadağ ve bendeniz Galip Akengin olarak teşkilatlanmayı hep beraber el ele vererek her kesimden, kimseyi ötekileştirmeden, her görüşten ve ilimizin demografik yapısına uygun liyakat esaslı, nitelikli bir il yönetimin ardından ilçe teşkilatları oluşturacağız.

“UMUTLUYUZ ÇÜNKÜ ARTIK ALTERNATİF VAR”

Bingöl sokaklarında, sohbet ortamlarında daha önce mevcut iktidardan rahatsız olan sessiz çoğunluk, ilk seçimde artık bir alternatiflerinin olmasından memnun. Bunu her platformda görüyoruz.

Bu ülke hepimizindir. Bu ülkenin sorunları, hepimizi ilgilendiriyor.

Umutluyuz, çünkü insanımızın rengine bakmadan hizmet edeceğimiz günler çok yakın

Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.