DOLAR
32,3343
EURO
35,1710
ALTIN
2.245,19
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

HUZURU GÖRDÜM

30.03.2021 17:20
435
A+
A-

Belki bu söz bazılarına klasik gelecek ama 41 yaşındayım, ilk defa Bingöl’ü bu kadar sıcak, bu kadar güvenli, bu kadar gelişmeye açık, bu kadar geleceğin huzur kenti olarak gördüm.

HUZURU GÖRDÜM


Belki bu söz bazılarına klasik gelecek ama 41 yaşındayım, ilk defa Bingöl’ü bu kadar sıcak, bu kadar güvenli, bu kadar gelişmeye açık, bu kadar geleceğin huzur kenti olarak gördüm. 

“Barış’ın dili ne kadar hoş bir sestir”. 

Allah’ım barışı bu ülke halklarına daim eyle.

Çözüm süreci ile ilgili birkaç kelime etmek isterim. Çözüm sürecinin adı bile bölgede baharı binbir çiçekleriyle beraber huzur da getirmiş.

Adaklı’ya Sancak üzerinden giderken Sancak ovasının çiçekleri bir başka güzeldi. Karababa yamaçlarından akan kar suyu, bir başka çağlıyordu.
Arabayı durdurdum seyrettim, kokladım ve içten dua ettim.

Barış dedikleri, huzur dedikleri bu olsa gerek. Kendimi bildim bileli bölgeye her gittiğimde yol aramaları Malatya’dan başlıyordu.

Her Bingöl aracına binen şüpheliydi. Suçlu potansiyeli gibi görünürdü. Bingöl’den köyüne giderken elinde iki kilo çay, beş kilo şeker götürmek yasaktı. O günlerden geçtik.
Bugünlere gelene kadar çok ama çok acı bedeller verildi.
Dillere pelesenk olan anaların gözyaşları iki aydır akmıyor. 

Kalıcı barış için âcizane dua ediyoruz

Bu güzelim topraklarda bir daha kardeş kanı akmasın diye âcizane  olarak dua ediyoruz. Söylüyoruz, yazıyoruz. Savaş çare değil, barış gereksiz değildir. Barış sürecini bir Kürt bireyi, bir Müslüman, bir gazeteci ve insan olarak sonuna kadar destekliyorum. 

Bu süreç, bölge insanına iş, aş ve huzur getirecek. 

Bingöl’de iken Kalkınma Bakanı hemşerimiz Sayın Cevdet Yılmaz’ın hafta sonunu Bingöl’de bir dizi çalışmalara ve ziyaretlerine bir gün ben de iştirak ettim. Çarşı merkezden arka mahallelere, esnaftan taziyelere eşlik ettim. 

Kimi gördüysem çözüm sürecinin barışla sonuçlanması için dua ettiğine şahit oldum. Halkımız yorulmuş, huzuru görünce her şey normale dönmüş. 
Esnaf rahatlamış, köy minibüsçüsü rahatlamış, köylü rahatlamış, asker rahatlamış, askere gidecek gencimiz rahatlamış, öğrenci rahatlamış ve siyasetçi rahatlamış. 

Çarşı Pazar hareket halinde.

Bingöl’ün her sokağında inşaatlar dikiliyor. Alt yapılar üst yapılar yenileniyor. Gelecek doğduğumuz topraklarda, iş aş orada. İşadamları bir seneye kadar oralara akın edecekler. Geriye dönüş tersine göç ufak ufak başladı ve devam edecek. 

Tüm bu huzuru korumak ve daha büyütmek için her bireyin katkı sunması gerekir.

Kimi sözüyle, kimi sazıyla, kimi yazıyla ve de kimi duasıyla. 

Halkımız için huzur dolu yarınlar dileğiyle hoşça ve dostça kalın.

binguven-bal2
Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.