DOLAR
32,5434
EURO
34,9349
ALTIN
2.426,74
BIST
9.681,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İsteyince Kivi de yetişiyormuş

İsteyince Kivi de yetişiyormuş

İsteyince Kivi de yetişiyormuş
20.03.2021 22:15
564
A+
A-

İsteyince Kivi de yetişiyormuş

Bingölllü Muhittin Polat, sahil kesimlerde yetiştirilen kiviyi yetiştirdi.

Bingöl Güveçli köyünde oturan Muhittin Polat, Rize’deki yakınları aracılığıyla temin ettiği kivi fidanını evinin bahçesine dikti.

Genelde sahil kesimde yetişen kivilerin Bingöl’de yetiştirildiğini öğrenen İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır ve beraberindeki ziraat mühendisleri, Güveçli köyüne giderek, Polat’ın bahçesinde incelemede bulundu.

binguven-bal2

Son yıllarda bölgede yapılan barajlar sayesinde ildeki nem oranının arttığını ifade eden Bahadır, ilde kivi üretimiyle ilgili araştırma yapacaklarını söyledi.

Bahadır, “Son yıllarda yapılan barajlarla nem oranı artan ve iklimi daha ılıman hale gelen ilimizde, subtropik iklim meyvesi olan kivinin ekonomik olarak yetiştirilip yetiştirilemeyeceği konusunda araştırmalar yapılacak ve Muhittin Polat üreticimize bu konuda her türlü teknik destek verilecek.” İfadelerini kullandı.

Genelde sahil kesimlerde yetiştirilen kiviyi Bingöl’de yetiştiren üretici Muhittin Polat, bahçesinde şeftali, ayva, armut, incir gibi birçok meyveyi kendisi aşılayarak yetiştirdiğini, meyve yetiştirmeye özel ilgisi olduğunu, son olarak Karadeniz’den getirdiği kivi ve Bodrum’dan getirdiği narenciye fidanlarını bahçesinde yetiştirdiğini söyledi.

Bingöl’de kivi yetiştirilebileceğine kimsenin inanmadığını ifade eden Polat, “Kivi fidanlarıyla özel olarak ilgileniyorum. Kivinin su ve nem ihtiyacını karşılayabilmek için damla sulama sistemi kurdum.  Kivi budaması konusunda da kendimi yetiştirdim.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.