DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

“İNSANLARIN BEYİNLERİNE KİLİT VURAMAZSINIZ”

“İNSANLARIN BEYİNLERİNE KİLİT VURAMAZSINIZ”

“İNSANLARIN BEYİNLERİNE KİLİT VURAMAZSINIZ”
14.06.2021 00:26
495
A+
A-

HDP’nin kapatılması girişimlerine tepki gösteren Milletvekili Erdal Aydemir, “insanların beyinlerine, kalplerine kilit vuramazsınız, iradesini kapatamazsınız” dedi.

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, partilerinin kapatılması talebiyle hazırlanan iddianame ile ilgili açıklama yaptı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP’nin kapatılması talebiyle bir iddianame hazırlanıp Anayasa Mahkemesi’ne gönderildiğini hatırlatan Milletvekili Erdal Aydemir, “insanların beyinlerine, kalplerine kilit vuramazsınız, iradesini kapatamazsınız” dedi.

binguven-bal2

Aydemir, şunları söyledi: “Sözümüz buradan İslamcılara değil, dincilere değil, bizim sözümüz, gerçekten mütedeyyin, samimi bir şekilde düşünen ve yaşayan dindarlaradır. Bu zulme bu haksızlığa, bu işkenceye, bu talana, bu soyguna dur demeleri için söz kurmaları gerekiyor.

Düne kadar mazlumu oynamış, çeşitli baskılarla yüz yüze kalmış, bugün Cumhur İttifakının büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun gelmiş olduğu siyasi geleneğin defalarca kurmuş oldukları partiler kapatılmayla yüz yüze geldi.

İlk parti Milli Nizam Partisi, 1971 yılında yapılan darbeyle, laikliğe karşı odak haline geldiği için kapatıldı.

Yine 1980 darbesinde, Milli Selamet Partisi laikliğe karşı odak haline geldiği için kapatıldı.

1998 yılında, Refah Partisi yine laikliğe karşı odak haline geldiği gerekçesiyle kapatıldı.

2003 yılında Fazilet Partisi, aynı gerekçeyle kapatıldı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlığını yapmış olduğu AKP, 2008 yılında kapatma davasıyla karşı karşıya kaldı. 1 oyla kapatılmaktan kurtuldu.

Bu süreç içerisinde şuandaki Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaset yaptığı parti geleneğine karşı defalarca kapatma davaları açıldı.

Biz buradan kendisine şu hatırlatmada bulunuyoruz; eğer partimiz HDP’ye yönelik tamamen yargı ve hukuk dışı olan bu kapatma davası olumsuz sonuçlanırsa, siz Türkiye siyasi tarihine, bir siyasi partiyi kapatan hükümetin başı olarak geçeceksiniz. Tarihte yeriniz böyle anılacak.

Son olarak şunu söylüyoruz; HDP halkların umududur, HDP halkların fikriyatıdır, HDP halkların demokratik düşüncesidir. Siz insanların beyinlerine, kalplerine kilit vuramazsınız, iradesini kapatamazsınız.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.