DOLAR
32,3343
EURO
35,1710
ALTIN
2.245,19
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Spor Komplekslerinin imzaları atıldı!

Spor Komplekslerinin imzaları atıldı!
05.04.2021 18:24 | Son Güncellenme: 05.04.2021 18:34
518
A+
A-


Ankara’da düzenlenen törende ilçede yapılması planlanan 3 adet semt sahası, 1 adet halı saha ve Bin 500 kişilik kapalı spor salonu için protokol imzaladıklarını müjdeledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Feyzi Berdibek, AK Parti Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar, il ve ilçe belediye başkanları ile il ve ilçe yönetimlerinden oluşan Bingöl heyetiyle bir araya gelerek, gençlik ve spor yatırımlarıyla ilgili protokol imzaladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Bina’da gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Bakan Kasapoğlu, “Bingöl kadim medeniyetimizin ilçeleriyle, köyleriyle, değerli halkıyla önemli sembollerinden. Biz Bingöl’ün bugüne kadar ki ortaya koyduğu milli iradeden, demokrasiden yana olan tavrını çok iyi biliyoruz. Bu güzel tabloda emeği olan herkese, değerli çalışma arkadaşlarıma, Bingöl’ün aziz yöneticilerine herkese gönülden teşekkür ediyorum. Bugün ziyaretimizi imza, yatırımla taçlandırıyoruz” dedi.
“Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Bingöl ziyaretlerinde müjde olarak verdikleri spor yatırımları için bu gün Ankara’da düzenlenen Bingöl Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol Törenine katıldık. İlçemizde yapılması planlanan spor yatırımları İçin protokol imzaladık. Genç ilçemize hayırlı olsun”

TÜM TESİSLER BİNGÖL HALKININ 7/24 HİZMETİNDE OLACAK”
Bakan Kasapoğlu, yapılacak gençlik ve spor yatırımlarının Bingöl halkının 7/24 erişiminde olacağını belirterek, “Ülkemizde gençlik ve spor alanındaki çıtayı Adaklı, Genç, Kiğı, Solhan, Yayladere ve köylerimizle daha yukarıya taşıyacağız. Her ilçede gençlik merkezimiz olacak, semt sahaları, voleybolu futbolu. Spor salonumuzla, basketbol alanlarımızla 20 bin pota kapsamında 100 potamızı Bingöl’e kazandıracağız. 18 tane sentetik sahalarımız, açık kapalı olmak üzere yine Bingöl halkına kazandıracağız. Haserek Kayak Merkezi ülkemizin nadide kayak merkezlerinden bir tanesi. Hem merkezleri hem pistleri hem teknolojik yeni donatılarıyla ülkemizin en müstesna spor turizmi mekanlarından birine dönüştüreceğiz. Projesi tamamlanır tamamlanmaz, onu da imzalayıp harekete geçireceğiz. Özellikle tesislerimizin tüm Bingöl halkının 7/24 hizmetinde olacak. Tüm ekibimizle milletimizin emrinde olduğumuzu, tüm bunların kullanılmasında milletimizin yanında olduğumuzu taahhüt ediyoruz” diye konuştu.
“BİNGÖL’ÜN KADINLARINI KADIN ÖNCELİKLİ SPOR POLİTİKAMIZLA TESİSTERİMİZLE BULUŞTURACAĞIZ”
Bakan Kasapoğlu, ‘protokolü hızlı bir şekilde faaliyete geçireceğiz’ diyerek, “Spor deyince Bingöl’ün gençleri yetenekli gençler. Onları her spor branşına eriştirmek noktasında spor lisesine bir de pansiyon ekleme kararı aldık. Donatıları ve barınma imkanıyla bölgesel spor lisesi de bütün bölge için hayırlı verimli olacak. Tabi sadece gençlerimiz yok, tüm halkımıza hizmet noktasında Bingöl’ün kadınlarını, onlar nasıl istiyorsa kadın öncelikli spor politikamızla spor alanlarımızı kullanma noktasında tesislerimizle buluşturacağız. Hizmet politikamız eser siyasetimiz gerekçesiyle, bakanlık olarak el ele vererek karşılamaya devam edeceğiz. Ben çalışmalarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu imzaladığımız protokolü de hızlı bir şekilde faaliyete geçireceğimizi sadece imza noktasında kalmayacağını belirtmek istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
BİNGÖLGENELİNDE YAPILACAK YATIRIMLAR
İmzalanan protokol kapsamında Bingöl’ün 7 ilçesine yapılacak gençlik ve spor yatırımları şu şekilde:
-1 adet nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası, soyunma odası ve 500 seyirci kapasiteli portatif tribün yapımı
-1 adet 12 derslikli spor lisesi ve spor salonu
-1 adet salonlu gençlik merkezi yapımı
-7 adet mahalle tipi gençlik merkezi yapımı
-18 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası
-1 adet kapalı sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı
-11 adet basketbol-voleybol sahası yapımı
-1 adet 500 kişilik spor salonu yapımı
-100 adet basketbol potası yapımı
-1 adet kayak merkezine soyunma ve kayak odası yapımı
-1 adet gençlik merkezi konferans salonunun bakım onarımının yapımı
-Karlıova sentetik çim yüzeyli futbol sahasının bakım onarımı işlerinin yapımı
-Hoşkar Mahallesinde yapımına başlanan kapalı sentetik çim yüzeyli futbol sahasının tamamlanması imzaları atıldı.

binguven-bal2
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.