DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
ALTIN
2.435,95
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

AYDEMİR: KİĞI-YEDİSU YOLU HABERİMİZİ MECLİSE TAŞIDI

AYDEMİR: KİĞI-YEDİSU YOLU HABERİMİZİ MECLİSE TAŞIDI
27.06.2021 21:15
564
A+
A-


HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Kiğı-Yedisu Yolu’nun Özaltın İnşaata verildiğini belirterek, söz konusu ihalede usulsüzlük olduğu iddialarını meclis gündemine taşıdı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması için TBMM’ye bir soru önergesi sundu.
Aydemir, önergesinde şu sözlere yer verdi:
“Bingöl İli, Kiğı-Yedisu Yolu km:13+617-23+276 kesiminin yapım ikmal işi ihalesi, 30.03.2020 ihale sonuç tarihli pazarlık usulü ile Özaltın İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketine verilmişti. İşin yaklaşık değerinin yedi yüz kırk beş milyon TL ( 745.283.186,67 ) olarak ilan edildiği, teklif miktarının altı yüz otuz milyon TL ( 630.807.909,62 ) olduğu bilinmektedir. Söz konusu ihalenin yönetimi ve idaresi ile ilgili çeşitli iddialar ile birlikte; cevaplanması, araştırılıp kamuoyuna aktarılması elzem durumlar oluşmuştur. İhalede usulsüzlük yapıldığı iddiaları her geçen gün artmakta ve buradan büyük rantlar elde edilmeye çalışıldığı ifade edilmektedir.

-Söz konusu ihaleyi yönetenler kimlerdir?
-Usulsüzlük ve yolsuzluk olduğu iddia edilen ihale ile ilgili bir soruşturma başlatacak mısınız?”

GEYİKDERE KÖYÜ’NÜN ELEKTRİK SORUNU İÇİN ÖNERGE VERDİ
Aydemir, Genç İlçesi Geyikdere Köyü’nün elektrik sorunu ile ilgili de meclise önerge verdi. Aydemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından cevaplandırılmasını talebiyle verdiği önergede, “15 Mezradan oluşan Bingöl-Genç İlçesine bağlı Geyikdere Köyünün birçok mezrasında elektrik sıkıntısı yaşanmaktadır. Kesintilerin sıklıkla meydana geldiğini ifade eden köy sakinleri, gerekli yerlere defalarca bildirilmesine rağmen herhangi bir adım atılmadığını dile getirmektedirler. Ayrıca stabilize olan mezra yolları için asfalt talepleri olan yurttaşlar, Bakanlığınızın bu konularda adım atmasını beklemektedirler.
Bu bağlamda; Mezralarda yaşanan elektrik kesintilerinin sebepleri nelerdir? Elektrik sıkıntısı yaşayan mezraların, kesinti yaşamamaları için gerekli çalışmalar yapılacak mı? Stabilize yolların asfaltlanması adına herhangi bir çalışmanız olacak mı?” diye sordu.
SIRMAÇEK KÖYÜNÜN ALTYAPI SORUNU MECLİSE TAŞINDI
Aydemir’in meclise verdiği diğer bir önerge ise, Kiğı İlçesi Sırmaçek Köyü ile ilgili oldu.
Aydemir, önergede şu ifadelere yer verdi: “Bingöl-Kiğı İlçesine bağlı, yaklaşık 110 haneye sahip ve yaz mevsimlerinde nüfusu iki binlere dayanan, ilçenin en büyük köylerinden birisi olan Sırmaçek Köyünün alt yapı sorunu, köy halkını farklı düşüncelere itmektedir. En büyük köy konumunda ve ulaşımda daha uygun yerde bulunmasına rağmen hizmetten yoksun kaldıklarını ifade eden yurttaşlar, bu durumu bir kasıt olarak nitelemektedirler. Temel ihtiyaçlarını gidermek için sürekli olarak çeşmelerden su taşımak zorunda kaldıklarını, köyde oluşan fosseptik çukurlar nedeniyle içme suyunda yaşanan sıkıntının hastalıklara neden olduğunu, alt yapı çalışmalarının en kısa zamanda köye ulaşması gerektiğini ayrıca dile getiren köy sakinleri, Bakanlığınızın bu konu hakkında derhal adım atmasını beklemektedirler.
Bu bağlamda; Sırmaçek Köyüne alt yapı yapılmamasının özel bir nedeni var mıdır? Yaklaşık iki bin nüfusa sahip Sırmaçek Köyünde gerekli altyapı çalışmaları yapılacak mı? Bazı köylerin yıllardır hizmetlerden yoksun bırakıldığı görülmektedir. Bunların sebepleri nelerdir?”

binguven-bal2
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.