DOLAR
32,3373
EURO
34,9659
ALTIN
2.325,93
BIST
9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

GÖZELER SULAMASINDA SONA DOĞRU!

GÖZELER SULAMASINDA SONA DOĞRU!
23.05.2021 22:04
498
A+
A-

Bingöl’de milli ekonomiye yılda 14 milyon lira ile bin 500 kişinin istihdamın katkı sağlaması beklenen Gözeler Sulama projesinde sona gelindiği bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;” DSİ, Bingöl ilimize yaptığı yatırımlarla, şehrin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. Bingöl ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır” denildi.

Ayrıca, ‘Gözeler Sulama’ projesiyle ilgili bilgi veren DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Bu kapsamda Bingöl Gözeler Sulaması İnşaatı çalışmalarında sona gelindi. Projenin bitirilmesi ile birlikte 2021 yılı sulama sezonunda toplamda 15 bin 720 dekar tarım alanı cazibeli borulu sulama şebekesi sulanması temin edilecektir. Su kaynağı Gülbahar Barajı olan Gözeler Sulamasında çok ufak imalatlar dışında tamamlanmış olup, 15 bin 720 dekar arazinin sulanması ile birlikte milli ekonomiye yılda 14 milyon lira katkı, ayrıca 1.500 kişiye tarımsal istihdam sağlayacaktır” dedi.

binguven-bal2
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.