DOLAR
32,3168
EURO
35,0597
ALTIN
2.307,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ENGELLİLERİ GÜLEN GÖZLER KARŞILIYOR

ENGELLİLERİ GÜLEN GÖZLER KARŞILIYOR

ENGELLİLERİ GÜLEN GÖZLER KARŞILIYOR
22.03.2021 22:06
800
A+
A-

ENGELLİLERİ GÜLEN GÖZLER KARŞILIYOR

3 yıl önce Sancak’ta kurulan Özel Gülen Gözler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde Kiğı, Adaklı ve Sancak bölgesinde yaşayan engellilere karşı sevgi, merhamet ve şefkatin yanısıra gülen gözlerle karşılanıyor.

Özel Gülen Gözler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin müdürü Mehmet Emin Balanur, İle okulun özellikleri, eğitim sistemi ve öğrencilerini konuştuk.

Balanur, “12 Kasım 2018 tarihinde Sancak beldesinde eğitim-öğretime başladık. Okulumuz, Sancak, Adaklı ve Kiğı’daki bireylere hitap etmektedir. Gülen Gözler açılmadan önce bölgedeki özel gereksinimli bireyler en yakın yer olan Bingöl merkeze gidiyorlardı. O kadar yolu gittikten sonra haliyle ruhen ve bedenen yıpranıyorlardı. Gülen Gözler, bu kutsal hizmeti Sancak, Kiğı ve Adaklı’nın ayağına getirdik”.

binguven-bal2

  Balanur, “Kurumda beş adet modül bulunmaktadır. Bedensel engelliler destek eğitim programı, işitme engelliler destek eğitim programı, zihinsel engelliler destek eğitim programı, yaygın gelişimsel bozukluklar destek eğitim programı ve özel öğrenme güçlüğü destek eğitim programı alanlarında eğitim vermektedir. Bedensel engelli bireyler, down sendromlu bireyler, otizimli bireyler, işitme engelli bireyler ve üstün zekalı bireylere eğitim hizmeti sunmaktayız”.

16 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

 Balanur, “Özel gereksinimli bireyler tespit edildikten sonra kurum tarafından hastane raporu çıkarılmak üzere hastaneye götürüyoruz, Hastane raporu çıktıktan sonra Rehberlik Araştırma Merkezi’ne yönlendirilip eğitim raporları çıktıktan sonra bireyler eğitime başlamaktadır. Kurum iki rehber öğretmen, bir zihinsel engelliler sınıf öğretmeni, beş uzman öğretici ve iki fizyoterapist ile 10 kişilik uzman kadromuzla hizmet veriyoruz”.

Engelli bireyler, ayda sekiz saat bireysel eğitim ve dört saat grup eğitimi almaktadır. Tüm bu eğitimler, alanında eğitim görmüş uzman kişiler tarafından verilmektedir. Ayrıca bireyler kırk dakika bireysel eğitimden sonra bağlı bulunduğu grupta yirmi dakika boş kalmayarak becerilerine göre kesme yapıştırma, boyama, atık materyallerden ürün elde etme, zeka ve denge oyunları gibi etkinliklerle vakit geçiriyorlar. Önemli gün ve haftalarda o güne özel etkinlik yapıyoruz. Kurumda bulunan PS3 ve bisikletler, eğitim için amaç değil araç olarak kullanılmaktadır. Ödev yapma ve ders çalışma alışkanlığı olmayan bireyler, bu gibi pekiştireçlerle ödev yapmaya ve ders çalışıyorlar.

“SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ İLE GÖNÜLLERE DOKUNUYORUZ”

Okul Müdürü Balanur, “Kurum olarak bölgede maddi olarak sıkıntı çeken öğrencilere yardım etmek isteyen hayırseverlerle irtibat halindeyiz, ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik yardım çalışmaları yapıyoruz. Gelenek hale getirdiğimiz, Ramazan ayında erzak paketleri, kışın bot ve mont yardımları, yazın spor ayakkabı gibi yardımları ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıyoruz” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.