DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

HDP’Lİ AYDEMİR, MECLİS KÜRSÜSÜNE HORTUMLA ÇIKTI

HDP’Lİ AYDEMİR, MECLİS KÜRSÜSÜNE HORTUMLA ÇIKTI

HDP’Lİ AYDEMİR, MECLİS KÜRSÜSÜNE HORTUMLA ÇIKTI
17.04.2021 16:25
580
A+
A-

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Merkez Bankası’nın hortumlandığını iddia etti.

Aydemir, konuşmasına, “AKP Grubu başta olmak üzere Sayın Meclis Genel Kuruluna bir bilmecem olacak. Musluğa takınca su akar, filde vardır su içer, itfaiyede vardır yangın söndürür, AKP’de vardır banka boşaltır” diyerek başladı.

Bir süre sonra yanında getirdiği hortumu çıkaran Aydemir, “Bu, biraz önce sorduğum bilmecenin cevabı: Hortum. Bu hortum, AKP’nin ustalık döneminin hortumu” dedi.

binguven-bal2

“Bu hortumdan 128 milyar dolar akıtıldı” diyen Aydemir, kürsüde kaldırdığı fotoğrafları göstererek, “Bakın, bunu sormamızı kim istiyor?

Bu Ağahan Yerdelen, sanatçı; bununla birlikte Erdem Topuz, Duran Ay, Mehmet Mert El, Yusuf Karayiğit; bunlar yoksulluktan, iş ve aş bulamamaktan dolayı intihar ettiler. İşte, bu soruyor bu, 128 milyar dolar nerede, kime akıtıldı, kime hortumlandı?

Kim soruyor?

Hatay Valiliği önünde “Çocuklarım aç, iş istiyorum” diyerek kendini yakan Adem Yarıcı soruyor. Diyor ki: “Bin katrilyon nerede, kime akıttınız bu paraları?”

Bununla da bitmiyor; kim soruyor, bakın, kim soruyor?

Tekirdağ’da Saffet, 34 yaşında işsizlikten, yokluktan dolayı kendini astı. İşte bu soruyor.

Kim soruyor?

Kayseri’de altı gün önce, bir hafta önce 40 yaşında geçim sorunları ve borçları nedeniyle kendisini yakarak yaşamına son veren soruyor.

Kim soruyor?

Samsun’da eline “iş, aş” yazıp intihar eden 45 yaşındaki Samsunlu vatandaşımız soruyor. Soramaz mı?

Gaziantep’te işsizlik nedeniyle kendini yakan ve hayatını kaybeden Eyüp Dal… Onun eşi ne diyor biliyor musunuz?

Eyüp Dal’ın eşi, Cumhurbaşkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e seslenerek “Hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum.” diyor” şeklinde konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise, “İktidara geldiğimiz günden itibaren Türkiye’yi büyütmeye, Türkiye’yi zenginleştirmeye, refah seviyemizi artırmaya devam ediyoruz. Birileri o hortumu herhâlde bir yerlerden aldı, buraya geldi. O hortumla belediyeden Kandil’e, dağlara ne kadar para aktarıldığını kendisi çok daha iyi biliyordur. O hortumunuz kesildiği için o hortumla bugün buraya geliyorsunuz. Belediyeden Kandil’e giden hortumları kestik ve elinize verdik o hortumları. Evet, bundan sonra milletin kazançları millette kalacak, Türkiye’yi zenginleştireceğiz” dedi.

HABERİN VİDEOSU…

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.