DOLAR
32,4952
EURO
34,7654
ALTIN
2.488,35
BIST
9.532,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

KAYBOLAN TURİST AKUT TARAFINDAN BULUNDU

KAYBOLAN TURİST AKUT TARAFINDAN BULUNDU
29.08.2021 19:55
562
A+
A-

Süphan Dağı’nda kaybolan Ukraynalı turist, AKUT ekiplerinin çalışması sonucu bulunarak yetkililere teslim edildi.

Ukraynalı turist, 24 Ağustos’ta yürüyüş için çıktığı Süphan Dağı’nda kayboldu. Turist, Bingöl AKUT ekibinin de katıldığı çalışmalar sonucunda bulundu.

AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş, arama çalışmaları ile ilgili şunları söyledi: “24 Ağustos 2021 tarihinde Bitlis Valiliği ve Bitlis AFAD Müdürlüğünden gelen çağrıda, Adilcevaz sınırlarında bulunan Süphan Dağında, Ukrayna uyruklu 3 dağcının kaybolduğu tarafımıza bildirildi. Bunun üzerine AKUT Bingöl ve AKUT Bingöl bünyesinde faaliyet yürüten AKUT Bitlis-Tatvan ekibi gerekli hazırlıkları yaparak bölgeye gitti. Ekiplerimiz, Adilcevaz İlçe Jandarma Karakoluna intikal ederek SİHA ve İHA’larla gece taraması yapmak suretiyle alan taraması yaptı. Yapılan tüm aramalara rağmen kayıp şahıslarla ilgili bir ize rastlanamadı.

binguven-bal2

Sabahın ilk ışıklarıyla beraber AFAD, AKUT ve Jandarma ekipleriyle beraber helikopter tarafından Süphan Dağı’nın eteklerine bırakıldık. Geniş bir alan taranarak ve avcı kolu atılarak yaptığımız titiz bir çalışma sonucu dağın eteğindeki çobanlardan da yardım alarak kaybolan şahıslardan birini bulduk. Şahsı Adilcevaz karakoluna teslim ederek çalışmayı sonlandırdık. Diğer 2 şahıs ise kendi imkanlarıyla gece vaktinde aşağı inmeyi başarmışlar.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.