DOLAR
32,5213
EURO
34,8011
ALTIN
2.422,82
BIST
9.704,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

“Bingöllüler gününü daha geniş kitlelere yayacağız”

“Bingöllüler gününü daha geniş kitlelere yayacağız”
20.12.2021 10:56
602
A+
A-

İstanbul’da faaliyet yürüten Bingöl Dernekler Federasyonu BİNDERFED ve BİN-İLDER öncülüğünde gerçekleştirilen 12-12-2021 Dünya Bingöllüler gününde açılış konuşmalarında söz alan Federasyon başkanı Atalay Atilla ve Bin-ilder başkanı Halis Atar, bundan sonraki yıllarda daha geniş kapsamlı ve çok önceden hazırlıklar yapılmalı kararı alındı.

İKİ AY ÖNCEDEN PROGRAM HAZIRLIĞI YAPILACAK!

12-12- 2021 tarihinde İstanbul’da faaliyet yürüten Bingöl Dernekler Federasyonu BİNDERFED ve BİN-İLDER öncülüğünde gerçekleştirilen 12-12-2021 Dünya Bingöllüler gününde açılış konuşmalarında söz alan Federasyon başkanı Atalay Atilla ve Bin-ilder başkanı Halis Atar ve katılımda bulunan Dernek başkanları, önümüzdeki yıllarda, daha geniş ve kapsamlı organizasyonlarla birlik içerisinde düzenlemeler yapılma kararı verildi.

binguven-bal2

Bingöl Dernekler Federasyonu BİNDERFED tarafından Maltepe de verilen kahvaltıda dernek başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Söz alan dernek başkanları ve iş insanları, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

EYÜP’TE SES SANATÇILARI, DELEN, BARASİ VE KOÇ ÇOŞTURDU

Bingöl İl Derneği (BİN-İLDER) öncülüğünde Eyüpsultan Belediyesi Kültür Merkezi’nde “12.12 Dünya Bingöllüler günü, ses sanatçıları Abdurrahman Delen, Aziz Koç ve Ayhan Barasi’nin hareketli oyun havalarıyla coşkuya dönüştü.

Ankara, Adana, Malatya, Elazığ, Gaziantep, Osmaniye, İzmir, Bursa ve Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’nin değişik kentlerinde faaliyet gösteren il dernekleri ile İstanbul’daki Bingöl il, ilçe ve köy derneklerinin destek verdiği programa, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

BİNİLDER Başkanı Halis Atar, programda yaptığı konuşmada, geceye gösterilen yoğun ilgiden dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.

Atar, konuşmasında;Eski Federasyon Başkanımız rahmetli Yaşar Akyüz ve gazetecimiz Galip Akengin’in başlattığı, o günkü faaliyette olan STK başkanlarımız ile birlikte İlimizin plakasının 12 olması hasebiyle 12-12-2012 Tarihi dünya Bingöllüler günü olsun diye güzel bir başlangıç yaparak, çeşitli etkinlikler düzenleyerek ilimizin tanıtımını yapmışlardı. Bu başlangıcın devamını ise bugün faaliyette olan STK’lar olarak devamını getirelim istedik ve BİN- İL -DER olarak Türkiye genelinde faaliyet gösteren STK Başkanlarımızı arayarak gelin hep birlikte 12.12.2021 tarihinde de ilimize yakışır bir etkinlik düzenleyelim dedik,  sağ olsunlar, davetimize olumlu cevap vererek katılımda bulundular.

Adana Bingöllüler Dernek Başkanı Talip Alkaşı, Ankara Binyar Dernek Başkanı Yakup Zazaoğlu, Bin-Ted Dernek Başkanı Galip Akengin, Bursa Bingöllüler Dernek Başkanı Muzaffer Gölen, Gaziantep Bingöllüler Dernek Başkanı Yaşar Özateş, Osmaniye Dernek Başkanı Hüseyin Yazgan, Malatya Dernek Başkanı Saim Balat, İzmir Dernek Başkanı M. Emre Morsümbül, Elazığ Dernek Başkanı Ali başta olmak üzere katılım sağlayan tüm STK Başkanlarımıza iş adamlarımıza hemşehrilerimize dostlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.